lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

NASA zbulon rreze të ndritshme të dritës në Jupiter

256

Një ekip i shkencëtarëve të NASA-s ka pikasur ndezje të çuditshme të dritës të njohura si “ngjarje kalimtare të dritës” (TLE) në atmosferën e sipërme të Jupiterit. Ngjarje si këto nuk janë vërejtur kurrë në një botë tjetër deri më tani – megjithëse këtu në Tokë, shkencëtarët kanë vërejtur ndezje të ngjashme të dritës që ndodhin shumë më shumë se stuhitë rrufe këtu në Tokë, të shkaktuara nga shkarkimet e energjisë elektrike në atmosferën e sipërme.

Për një kohë, astronomët kanë teorizuar ekzistencën e tyre në atmosferën masive dhe të trazuar të Jupiterit. Falë të dhënave të reja të mbledhura nga instrumenti ultraviolet i spektrografit (UVS) bashkangjitur në anijen kozmike Juno të NASA-s, një sondë e vogël hapësinore që po rrotullohet rreth gjigandit të gazit që nga viti 2016, ekipi më në fund ishte në gjendje të konfirmonte praninë e tyre, siç detajohet në një letër të re të botuar në revistën e “Kërkimeve Gjeofizike: Planetët”.

“UVS u krijua për të karakterizuar dritat e bukura veriore dhe jugore të Jupiterit”, tha Rohini Giles, shkencëtar dhe autor kryesor i Juno-s, në një deklaratë.
“Por ne zbuluam imazhe UVS që jo vetëm treguan auroran “Jovian”, por edhe një ndezje të ndritshme të dritës UV në cepin ku nuk duhej të ishte.”
“Sa më shumë që ekipi ynë e vështruan atë, aq më shumë e kuptuam se Juno mund të ketë zbuluar një TLE në Jupiter,” shtoi ai.

Shkreptimat i ngjajnë TLE-ve që përjetojmë në Tokë në shumë mënyra. Sipas Giles, këto ngjarje në Tokë, studijuesti thonë se shfaqen me ngjyrë të kuqërremtë për shkak të bashkëveprimit të tyre me azotin në atmosferën e sipërme.
Në një botë tjetër, këto ngjarje të rralla do të dukeshin krejt të ndryshme.
“Por në Jupiter, atmosfera e sipërme kryesisht përbëhet nga hidrogjen, kështu që ata ka të ngjarë të duken ose blu ose rozë.”

“Tani që ne e dimë se çfarë po kërkojmë, do të jetë më e lehtë t’i gjesh ato në Jupiter dhe në planetet tjera”, tha Giles.
“Dhe krahasimi i këtyre fenomeneve nga Jupiteri me ata këtu në Tokë do të na ndihmojë të kuptojmë më mirë aktivitetin elektrik në atmosferën planetare.”

Përmblodhi dhe përktheu

STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos