lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Strategjitë për krijimin e një ekipi me performancë të lartë

155

Në filma, edhe heronjtë më të fuqishëm ndonjëherë duhet të formojnë ekip.

Në jetën reale, drejtuesit e biznesit shpesh bëjnë të njëjtën gjë: mbledhin ekipe me performancë të lartë për të arritur qëllime të rëndësishme biznesi që i çojnë kompanitë e tyre përpara. Duke përdorur fokusin, motivimin, ekspertizën dhe sinergjinë, këto ekipe arrijnë atë që grupi mesatar i punës nuk mundet, shkruan Forbes.

Në mënyrë ideale, kompanitë do të kenë grupe me performancë të lartë në punë gjatë gjithë kohës, jo vetëm kur shfaqen sfida ose mundësi të veçanta. Megjithatë, arritja e kësaj shpesh kërkon një ndryshim në mënyrën se si ekipet janë mbledhur, burimet dhe udhëheqja.

Këtu janë disa këshilla dhe strategji që udhëheqësit e biznesit mund të përdorin për të zhvilluar ekipe me performancë të lartë në organizatat e tyre:

Bëje të qartë misionin

Fokusi është faktori kryesor që dallon një ekip me performancë të lartë nga një grup pune ose departament normal. Që në fillim, misioni duhet të jetë i qartë. Sa më shumë paqartësi të ketë, aq më shumë ka potencial për kohë të humbur dhe përpjekje të humbura.

Synoni  lojtarët e ekipit

Rekrutimi për ekipe me performancë të lartë duhet të shkojë përtej identifikimit të kandidatëve më të talentuar ose më të kualifikuar. Për të arritur sinergjinë që është thelbësore për performancën e lartë, anëtarët e ekipit duhet të jenë të përkushtuar ndaj punës ekipore. Tensioni që egoja e madhe sjell në një ekip mund të funksionojë në filma, por nuk ka tendencë të funksionojë në ekipe me performancë të lartë.

Lojtarët më të mirë të ekipit do të jenë fleksibël dhe të adaptueshëm, të gatshëm të rrotullohen kur të jetë e nevojshme ndërsa projekti përparon. Lojtarët e mëdhenj të ekipit janë gjithashtu komunikues të shkëlqyeshëm, sepse ata janë në gjendje të dëgjojnë në mënyrë aktive dhe të shprehen qartë. Kur komunikimi i dobët çon në keqkuptime, efektiviteti i ekipit mund të vuajë.

Përqafoni diversitetin e mendimit

Kompleksiteti është një tipar kyç i botës së sotme të biznesit. Prandaj, për të qenë të suksesshme, kompanitë duhet të kërkojnë t’i shërbejnë një tregu global që pret nivele të larta të disponueshmërisë, cilësisë dhe efikasitetit. Përmbushja e nevojave të këtij tregu kërkon risi që vijn nga diversiteti i opinioneve.

Është e pranuar gjerësisht në botën e biznesit që perspektivat unike sjellin ide unike. Derisa udhëheqësit ndërtojnë ekipe me performancë të lartë, ata duhet të përpiqen të përfshijnë anëtarë të ekipit që sjellin prejardhje, përvoja dhe perspektiva të ndryshme. Një ekip me një perspektivë të kufizuar do të luftojë për të gjetur zgjidhje kreative që plotësojnë kërkesat e konsumatorit të sotëm global.

Ofroni udhëheqje të qëndrueshme

Ekipet me performancë të lartë kanë nevojë për drejtues me performancë të lartë, detyra e të cilëve fillon me procesin e rekrutimit dhe nuk përfundon me formimin e ekipit. Udhëheqësit duhet të vazhdojnë të japin vlerësim të vazhdueshëm, reagime dhe inkurajim derisa të arrihet qëllimi.

Një nga rolet kryesore që luajnë liderët është menaxhimi i dinamikës së ekipit. Për të nxitur bashkëpunimin, udhëheqësit mund të ndihmojnë në krijimin e një mjedisi të sigurt dhe gjithëpërfshirës ku të gjithë anëtarët e ekipit ndihen të fuqizuar për të ofruar mendime dhe për të inkurajuar të tjerët të mendojnë. Krijimi i një mjedisi të tillë mund të nënkuptojë përfshirjen në promovimin dhe mbështetjen e anëtarëve të caktuar të ekipit dhe theksimin e vlerës së diversitetit dhe përfshirjes.

Edhe pse udhëheqësit mund të kenë nevojë të rregullojnë rregullisht ekipet e tyre për të arritur performancë të lartë, ata duhet t’i rezistojnë tundimit për mikromenaxhim. Bashkëpunimi, inovacioni dhe efikasiteti rrjedhin nga besimi, ndërsa mikromenaxhimi tenton të minojë besimin dhe të sjellë stres të panevojshëm.

Udhëheqësit duhet të vlerësojnë vazhdimisht nëse ekipet e tyre kanë atë që duhet për të qenë të suksesshëm. Ndërsa ekipet përparojnë drejt qëllimeve të tyre, ata mund të zbulojnë se kanë nevojë për mbështetje shtesë për të ndërmarrë hapin tjetër. Kjo mund të përfshijë më shumë burime, trajnime të avancuara ose shtimin e anëtarëve të rinj të ekipit që kanë aftësi të ndryshme.

Ndërtimi i një ekipi me performancë të lartë nuk është diçka që mund të bëhet brenda natës. Në shumë raste, udhëheqësve do t’u kërkohet të përqafojnë paradigma të reja dhe të krijojnë mjedise të reja në të cilat ekipet mund të arrijnë performancë optimale. Megjithatë, sapo të bëni ndryshimin, do të zbuloni se jeni më në gjendje të përshtateni me sfidat e reja dhe të arrini shpejt qëllime të paprecedentë.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos