lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Cilat janë 10 aftësitë më të kërkuara të punës?

160

Tregjet e punës aktualisht po kalojnë një transformim të madh ,me miliona pozicione biznesi  mund të eliminohen ose krijohen në vitet e ardhshme, sipas OJQ-së me ndikim Forumi Ekonomik Botëror (WEF).

Ky trend ndikohet nga një sërë faktesh, nga përparimet teknologjike deri te ndryshimet klimatike. Por një gjë është e sigurt: shumë punëtorë do të duhet të përshtaten nëse duan të ruajnë statusin e tyre të punësimit.

Pra, është thelbësore të keni aftësi për të lundruar këtë ndryshim , dhe ndoshta edhe kërkesat e një pune të re.

Në raportin e tij të fundit, “E ardhmja e Punëve” SEF përshkruan se cilat aftësi janë aktualisht kyçe dhe cilat do të bëhen jetike në vitet e ardhshme. Raporti bazohet në një anketë të 803 kompanive në 27 grupe të industrisë në 45 ekonomi të ndryshme.

Aftësitë analitike dhe krijuese të të menduarit janë në krye të asaj që kompanitë aktualisht presin më shumë nga punonjësit. Aftësitë e vetë-efikasitetit, duke përfshirë elasticitetin, fleksibilitetin dhe lëvizshmërinë, motivimin dhe vetëdijen, kuriozitetin dhe përkushtimin ndaj të mësuarit gjatë gjithë jetës, përfundojnë pesëshen e parë.

Kjo është “një shenjë e njohjes së rëndësisë së aftësisë së punëtorëve për t’u përshtatur me kushtet e ndërprera të tregut të punës”, thuhet në raport.

Vetëm një aftësi e lidhur me teknologjinë , shkrim-leximi teknologjik hyn në top 10, e renditur në vendin e gjashtë. Aftësia për të kuptuar dhe punuar me inteligjencën artificiale (AI) dhe të dhëna të mëdha aktualisht renditet në vendin e 15-të.

Renditja e fundit pasqyron disa ndryshime në krahasim me sondazhin e fundit për të njëjtën temë, të publikuar në vitin 2020.

“Krahasimet me hulumtimet e mëparshme tregojnë se të menduarit kreativ po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm mbi të menduarit analitik pasi detyrat në vendin e punës bëhen më të automatizuara”, thuhet në raport.

“Në vitin 2018 dhe 2020, numri i kompanive të anketuara që e konsideruan të menduarit analitik si një aftësi kyçe tejkaloi ato që e konsideruan të menduarit krijues si aftësi thelbësore me një diferencë prej 35% dhe 38%, respektivisht. Ky hendek tani është ngushtuar në 21% dhe mund të vazhdojë të ngushtohet.”

Aftësitë që do të paraqiten

Sipas SEF-it, pritet zhvillim i mëtejshëm në të cilin aftësitë pritet të jenë më të kërkuara. “Punëdhënësit vlerësojnë se 44% e aftësive të punëtorëve do të rënohen në pesë vitet e ardhshme”, thuhet në raport.

Të menduarit kreativ është aftësia që pritet të rritet në rëndësi, e ndjekur nga të menduarit analitik dhe shkrim-leximi teknologjik. Kjo e fundit është veçanërisht e rëndësishme sepse zhvillimi teknologjik do të jetë shtytësi kryesor për krijimin e vendeve të reja të punës dhe eliminimin e atyre ekzistuese.

Inteligjenca artificiale dhe njohuritë e të dhënave të mëdha u renditën në vendin e shtatë pasi sektori ka qenë në rënie kohët e fundit, duke ngritur shqetësime se sa AI do të prishë sistemin ekzistues të vendeve të punës. Aftësitë e buta si kurioziteti dhe të mësuarit gjatë gjithë jetës, si dhe elasticiteti, fleksibiliteti dhe shkathtësia do të bëhen gjithashtu gjithnjë e më jetike për punëtorët, në vendin e katërt dhe të pestë.

Në anën tjetër të shkallës, aftësitë fizike janë ndër ato që mund të jenë më pak të rëndësishme në të ardhmen.

10 aftësitë më të rëndësishme

Këto janë 10 aftësitë më të rëndësishme për punëtorët këtë vit, sipas raportit të Ardhmërisë së Punës të Forumit Ekonomik Botëror.

1. Të menduarit analitik

2. Të menduarit kreativ

3. Elasticitet, fleksibilitet dhe shkathtësi

4. Motivimi dhe vetëdija

5. Kurioziteti dhe të mësuarit gjatë gjithë jetës

6. Alfabetizimi teknologjik

7. Besueshmëria dhe vëmendja ndaj detajeve

8. Empatia dhe dëgjimi aktiv

9. Udhëheqja dhe ndikimi social

10. Kontrolli i cilësisë

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos