lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Stagflacioni – kërcënimi i ri për ekonominë botërore?

177

Inflacion apo jo – kjo është pyetja. Ndoshta pyetja më e rëndësishme për ekonomistët për momentin është se sa do të jetë inflacioni afatgjatë, i cili është afër kulmit të tij në gati dhjetë vjetët e fundit.

Në fakt, bota nuk është përballur me inflacionin si problem për një kohë të gjatë dhe mund të ketë harruar efektet e dëmshme të këtij fenomeni ekonomik. Inflacioni aktualisht është duke u rritur në shumë fronte, më e rëndësishmja prej të cilave është rritja e çmimeve të energjisë në tregjet ndërkombëtare të mallrave. Si shembull, mund të përmendim rritjen rekord të çmimit të gazit natyror, i cili tashmë ka marrë viktimat e tij të para, ndër të cilat ishte një prodhues plehrash që mbylli dy fabrikat e saj në Mbretërinë e Bashkuar për shkak të rritjes së çmimeve të lëndëve të para.

A nënvlerësohet rreziku i inflacionit?

Rritja e fundit në treg nënkupton dëme “të kufizuara” ekonomike nga varianti i deltës së koronavirusit dhe një rrezik “të vogël” të  inflacionit, thonë analistët në BofA Global Research.

Kryetari i Rezervës Federale Jerome Powell ndezi lëvizjet “e rrezikshme” të tregut me fjalimin e tij në  “Jackson Hall” në fund të gushtit pasi investitorët me siguri injoruan potencialin për inflacion të qëndrueshëm pasi delta po shpërndahet, sipas BofA Global Research.

“Rreziku pas  “Jackson Hall” nënkupton ndikim të kufizuar ekonomik të variantit të ri dhe rreziqe të ulëta inflacioni,” thanë strategët e BofA në raportin e normës së interesit të javës së kaluar.

BofA shikon ekonominë globale, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe eurozonën, dhe vëren se “surprizat e inflacionit janë zhvendosur shumë përtej surprizave të të dhënave të përgjithshme”. Kjo është veçanërisht e vërtetë në Shtetet e Bashkuara, tha raporti, duke vënë në dukje një “përgjigje pozitive të tregut ndaj Powell”.

Aksionet u rritën dhe rendimentet e bonove amerikane ranë si rezultat i fjalimit të kryetarit të Rezervës Federale më 27 gusht, dhe strategët e BofA tani po u kërkojnë investitorëve të përqëndrohen në ndikimin e variantit shumë më ngjitës të koronavirusit në ekonomisë ndërsa pandemia Covid-19 vazhdon. Ata thanë se “përkeqësimi i situatës me Kovid” mund të çojë në “përkeqësim të mëtejshëm të vështirësive të furnizimit dhe inflacion më të lartë”.

“Rreziku rritet me Covid-19, pasi një goditje negative dhe më e qëndrueshme e furnizimit mund të çojë në stagflacion, i cili nga ana tjetër e bën normalizimin e politikës së Fed sfiduese,” shkruan strategët.

“Tregu nuk duket shumë i shqetësuar për rreziqet e Covid dhe inflacionit.”

Tregjet duket se i kanë pëlqyer udhëzimet e Powell për normat e interesit pasi ai potencialisht e ndau Fed nga përfundimi i programit të tij të lehtësimit sasior, i cili filloi vitin e kaluar si pjesë e masave të tij emergjente në mes të krizës Covid-19, sipas BofA Global. Research.

Deri në fund të QE (Lehtësimi Kuantitativ (QE) është një formë e politikës monetare jokonvencionale në të cilën banka qendrore blen letra me vlerë afatgjata nga tregu i hapur në mënyrë që të rrisë ofertën e parasë dhe të inkurajojë huadhënien dhe investimet), Rezervat Federale do të fillojnë për të shkurtuar blerjet mujore të obligacioneve të mbështetura nga qeveria me vlerë 120 miliardë dollarë dhe letra me vlerë të mbështetura nga hipoteka, hapa që disa investitorë pritet të fillojnë që këtë vit.

Inflacioni është rritur globalisht në vitin 2021, thonë strategët e BofA

“Kjo është kryesisht për shkak të efekteve kryesore të rritjes së çmimeve të naftës gjatë vitit të kaluar, por në disa raste edhe inflacioni bazë është rritur,” tha raporti.

“Vështirësitë e furnizimit gjatë rihapjes janë një arsye tjetër që teorikisht duhet të jetë e përkohshme, por është e paqartë se sa gjatë do të zgjasë dhe nëse do të lërë plagë më të përhershme.”

Presionet inflacioniste po intensifikohen me një ngadalësim të rritjes ekonomike globale, e cila është e lidhur në mënyrë të ngjashme me “efektet themelore të pritshme të rimëkëmbjes në fillim të vitit”, thuhet në raport.

Por “ekonomia globale duket se po ngadalësohet më shumë se pritej,” shkruan strategët.

Frika nga stagflacioni

Stagflacioni në 2022 është “rreziku dominues” aktual, sipas CEO të Infracap Thomas Hume, i cili dha mendimin e tij për çështjen financiare të Bloomberg.

Tregjet aktuale vazhdojnë të jenë subjekt i frikës së inflacionit, si dhe rimëkëmbjes së tregut të punës në shumicën e vendeve, pasi njerëzit kthehen në punë. Sipas Jay Hatfield, themelues, CEO dhe menaxher portofoli në InfraCap, rreziku i stagflacionit në 2022 është problemi më urgjent me të cilin përballen tregjet sot.

“Rreziku mbizotërues që po shohim për momentin është vërtet stagflacioni në 2022 dhe se Fed po humbet kontrollin e inflacionit.”

Hatfield vuri në dukje se Fed duhet të rrisë normat e interesit të paktën dy herë në 2022, nga ku vjen barra kryesore e inflacionit, përkatësisht strehimi dhe sektorët e qëndrueshëm të konsumatorit. Në fund, Kryetari i Fed Jerome Powell mban “armën e tymit” për inflacionin, tha ai.

Sa i përket faktit nëse normat aktuale të inflacionit do të mbahen në një afat të gjatë ndërsa Rezerva Federale vazhdon të vlerësojë temën e saj “kalimtare”, Hatfield beson se inflacioni me të vërtetë po përshpejtohet.

Hiperinflacioni

Hatfield gjithashtu përmendi “hiperinflacionin” në tregjet e çelikut si një arsye tjetër pse inflacioni potencialisht mund të rritet në nivele dyshifrore nëse Fed nuk zbaton një strategji agresive të zvogëlimit. Ai beson se e vetmja mënyrë për të parandaluar në mënyrë efektive inflacionin është fillimi i rritjes së normave të interesit.

“E vetmja gjë që do të ngadalësojë tregun e shtëpive janë normat më të larta të interesit,” tha Hatfield. “Sapo çmimet e shtëpive fillojnë të rriten, njerëzit blejnë mbi baza spekulative.”

Përgatiti dhe përshtati:
WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos