lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

RISKU I BIZNESIT

1,261

Risku i biznesit është përkufizuar si risku i shoqërisë për të mbuluar shpenzimet operative të saj.

Në përgjithsi sa më e madhe të jetë vlera operative e shoqërisë, përdorimi i shpenzimeve operative fikse ,aq më i lartë është risku i saj i biznesit. Megjithëse, vlera operative është një faktor i rëndësishëm që ndikon në riskun e biznesit, janë edhe dy faktorë të tjerë që gjithashtu ndikojnë mbi të:

  1. Stabiliteti i të ardhurave, dhe

    2. Stabiliteti i kostos.

Stabiliteti i të ardhurave ka të bëjë me shmangien relative të të ardhurave nga shitjet e shoqërisë.

Shoqëritë pak ose shumë të qëndrueshme të kërkesës dhe me produkte me çmime të qëndrueshme, kanë nivele të ulta të riskut të biznesit. Shoqëritë me kërkes dhe me çmime të paqëndrueshme, kanë nivele të larta të riskut të biznesit.

         Stabiliteti i kostos  ka të bëjë me parashikueshmërinë relative të çmimeve, të tilla si ato të punës dhe materialeve. Sa më të parashikueshm dhe të qëndrueshme janë çmimet e këtyre elementeve, aq më i ultë është risku i biznesit dhe anasjelltas.

     Risku i biznesit luhatet midis shoqërive, pavarësisht nga fusha e biznesit dhe nuk ndikohet nga vendimet e strukturës së kapitalit.

Përmblodhi dhe përshtati:

STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos