lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Pentagoni posedon lazer që mund të identifikojë njerëzit nga distanca – nga rrahjet e tyre të zemrës

452

Prototipi “Jetson” mund të detekton një shenjë kardiake “unike” nga 200 metra largësi, edhe atë përmes rrobave. Të githa zemrat janë të ndryshme. Ashtu sikur bebëza e syrit ose gjurmët e gishtërinjve, edhe shenja “unike” kardiake mund të përdoret si një mënyrë për të na treguar veçmas, se mund të bëhet nga një distancë.

Kjo është pika që i bëri kureshtar Forcat Speciale të SHBA-ve. Teknika të tjera biometrike me rreze të gjatë përfshijnë analizën e ecjes, e cila identifikon dikë nga mënyra se si ai ecën. Por garancitë, si fytyrat, nuk janë domosdoshmërisht dalluese. Shenja kardiake e një individi është unik, megjithëse, për dallim nga fytyrat ose ecjet, ai mbetet konstant dhe nuk mund të tjetërsohet ose maskohet.

Zbulimi me distancë të lartë

Një pajisje e re, e zhvilluar për Pentagoni pasi Forcat Speciale të SHBA-ve e kërkuan atë, mund të identifikojë njerëzit pa e parë fytyrën e tyre, në vend të kësaj zbulon shenjën e tyre unike kardiake me një lazer infra të kuqë,dhe funksionon në 200 metra largësi, distanca më të gjata mund të ishin të mundshme me një lazer më të mirë. “Nuk dua të them që mund ta bësh atë nga hapësira”, thotë Steward Remaly, Zyra e Mbështetjes Teknike të Pentagonit, “por zona më të gjata duhet të jenë të mundshme.”

Sensorët infra të kuqe të kontaktit shpesh përdoren për të regjistruar automatikisht pulsin e një pacienti. Ata punojnë duke zbuluar ndryshimet në reflektimin e dritës infra të kuqe të shkaktuara nga rrjedhja e gjakut. Në të kundërt, pajisja e re, e quajtur Jetson, përdor një teknikë të njohur si vibrometri lazer për të zbuluar lëvizjen sipërfaqësore të shkaktuar nga rrahjet e zemrës. Kjo funksionon vetëm me veshje tipike si këmishë dhe xhaketë (megjithëse jo veshje më të trashë siç është pallto dimri).

Mënyra më e zakonshme e kryerjes së identifikimit biometrik të largët është njohja e fytyrës. Por kjo ka nevojë për një pamje të mirë, ballore të fytyrës, e cila mund të jetë e vështirë për t’u marrë, veçanërisht nga një dron. Njohja e fytyrës mund të ngatërrohet edhe nga mjekra, syze dielli ose shamitë.

Shenjat kardiake tashmë përdoren për identifikimin e sigurisë. Kompania kanadeze Nymi ka zhvilluar një byzylik dore me sensorë për rrahje të zemrës si një alternative për identifikimin e gjurmëve të gishtërinjve. Teknologjia është gjykuar nga shoqëria ndërtuese e Halifax në Mbretërinë e Bashkuar.

Jetson e shtrin këtë qasje duke përshtatur një pajisje jashtë raftit që zakonisht përdoret për të kontrolluar dridhjen nga një distancë në strukturat siç janë turbinat e erës. Për Jetson, një stabilizator i veçantë u shtua në mënyrë që një vend lazer i padukshëm, të mund të mbahej në një objektiv. Duhen rreth 30 sekonda për të marrë një kthim të mirë, kështu që për momentin pajisja është efektive vetëm aty ku subjekti është ulur ose në këmbë.

Më e mirë se njohja e fytyrës

Ekipi i Remaly atëherë zhvilloi algoritme të afta për të nxjerrë një shenjë kardiake nga sinjalet lazer. Ai pretendon se Jetson mund të arrijë saktësi mbi 95% në kushte të mira, dhe kjo mund të përmirësohet më tej. Në praktikë, ka të ngjarë që Jetson të përdoret krahas njohjes së fytyrës ose metodave të tjera të identifikimit.

Wenyao Xu nga Universiteti Shtetëror i New York në Buffalo ka zhvilluar gjithashtu një sensor të largët kardiak, megjithëse funksionon vetëm deri në 20 metra largësi dhe përdor radar. Ai beson se qasja kardiake është shumë më e fortë se njohja e fytyrës. “Krahasuar me fytyrën, biometrikët e zemrës janë më të qëndrueshme dhe mund të arrijnë më shumë se 98% saktësi,” thotë ai.

Një kufizim i dukshëm është nevoja për një bazë të dhënash të nënshkrimeve kardiake, por edhe pa këtë sistemi ka përdorimet e tij. Për shembull, një kryengritës që shihet në një grup që mbjell një IED më vonë mund të identifikohet pozitivisht nga një shenjë kardiake, edhe nëse emri dhe fytyra e personit nuk dihen.

Në afat më të gjatë, kjo teknologji mund të gjente përdorime më shumë, besojnë zhvilluesit e saj. Për shembull, një mjek mund të skanojë aritmitë dhe kushtet e tjera nga distanca, ose spitalet mund të monitorojnë gjendjen e pacientëve pa pasur nevojë t’i lidhin ato me makina.

Përmblodhi dhe përshtati :

STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos