lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Një sistem i ri operativ për kujdesin shëndetësor

121

Të dhënat shëndetësore janë kudo rreth nesh. Të dhënat tuaja elektronike të shëndetit përfshijnë çështjet tuaja mjekësore, rezultatet e testeve, shenjat vitale, alergjitë, recetat dhe operacionet. Baza e të dhënave e siguruesit tuaj shëndetësor mbledh dëmet e paguara në emrin tuaj. Farmacia juaj mund të regjistrojë vaksinat tuaja kundër gripit dhe COVID-19. Ndoshta një orë inteligjente numëron hapat dhe mat rrahjet e zemrës, ndoshta një kompani e testimit gjenetik ka ADN-në tuaj. Disa njerëz kanë stimulues kardiak që transmetojnë informacion tek kardiologu i tyre ose sensorë të implantuar që ndjekin vazhdimisht sheqerin e tyre në gjak.

Ajo që ne nuk kemi është një mënyrë për t’i bërë këto të dhëna të funksionojnë të gjitha së bashku – një “ekosistem shëndetësor personal”, thotë Bharat Sutariya, MD, drejtor menaxhues në kujdesin shëndetësor për Deloitte Consulting LLP dhe një specialist i mjekësisë urgjente. Endokrinologu që trajton diabetin tuaj nuk ka qasje të gatshme në rezultatet e ekzaminimit tuaj të syrit, gjë që mund t’i ndihmojë ata të ruajnë shikimin tuaj. Telefoni juaj mund të përmbajë informacion jetik mjekësor për të cilin personeli i dhomës së urgjencës duhet të kujdeset siç duhet për ju, por ai duhet të jetë në gjendje të lidhet me sistemet e spitalit për t’i transmetuar ato të dhëna.

Integrimi më i mirë në mënyrë dramatike, megjithatë, po vjen në të ardhmen jo shumë të largët, thotë Sutariya. Dhe kur të ndodhë, menaxhimi i sotëm i informacionit shëndetësor do të duket po aq i vjetëruar sa dërgimi i një telegrami. “Infrastruktura e reve kompjuterike që po bëhet e kudondodhur do ta çlirojë atë potencial,” thotë Sutariya. “Nëse vendosni të ndani të dhënat tuaja, mjeku juaj do të dijë për hapat dhe nivelin tuaj të stresit nga aplikacionet që përdorni, dhe paketat inteligjente të pilulave do të jenë në gjendje të regjistrojnë nëse jeni duke marrë mjekimin tuaj. Nëse keni dhimbje gjoksi, mjekët ndihmës do të jenë në gjendje të aksesojnë të dhënat tuaja në ambulancë dhe ata do të shkëmbejnë historinë e ndërhyrjes para-spitalore me spitalin pritës. Mjeku i juaj do ta ketë trajtimin tuaj të organizuar tashmë, sepse ata kanë profilin tuaj të plotë të rrezikut dhe do t’ju çojnë menjëherë në laboratorin e katetikës.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos