lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Nanoteknologjia(pjesa e katërt)

274

Përfitimet dhe zbatimet

Pas më shumë se 20 vjet hulumtimi bazë të nanoshkencës dhe më shumë se pesëmbëdhjetë vjet R&D të përqendruar nën NNI, aplikacionet e nanoteknologjisë po japin në të dy mënyrat e pritura dhe ato të papritura mbi premtimin e nanoteknologjisë për të përfituar shoqërinë.

Nanoteknologjia po ndihmon në përmirësimin e ndjeshëm, madje edhe të revolucionarizojë, shumë sektorë të teknologjisë dhe industrisë: teknologjia e informacionit, siguria e vendit, mjekësia, transporti, energjia, siguria e ushqimit dhe shkenca mjedisore, ndër shumë të tjera. Më poshtë përshkruhet një mostër e listës së përfitimeve dhe zbatimeve të nanoteknologjisë në rritje të shpejtë.

Materialet dhe Proceset e Përditshme

Shumë përfitime të nanoteknologjisë varen nga fakti se është e mundur të përshtaten strukturat e materialeve në shkallë jashtëzakonisht të vogël për të arritur vetitë specifike, duke shtrirë kështu shumë paketën e mjeteve të shkencës së materialeve. Përdorimi i nanoteknologjisë, materialet mund të bëhen në mënyrë efektive, më të lehta, më të qëndrueshme, më reaktive, më shumë sitë, ose përçues elektrikë më të mirë, ndër shumë tipare të tjera. Shumë produkte të përditshme komerciale aktualisht janë në treg dhe në përdorim të përditshëm që mbështeten në materiale dhe procese të shkallës nanos:

  • Aditivët(shtuesit) nanoskalë ose trajtimet sipërfaqësore të pëlhurave mund të sigurojnë devijim të lehtë të energjisë balistike në forca të blinduara personale të trupit, ose mund t’i ndihmojë ata t’i rezistojnë rrudhave, njollosjes dhe rritjes bakteriale.
  • Filmat e pastër nanoskalë në syzet, ekranet e kompjuterave dhe kamerave, dritareve dhe sipërfaqeve të tjera mund t’i bëjnë ata që të rezistojnë ndaj ujit dhe mbetjeve, antireflektues, vetë-pastrues, rezistent ndaj dritës ultravjollcë ose infra të kuqe, antifog, antimikrobik, rezistent ndaj gërvishtjeve ose përçues elektrik.
  • Materialet në shkallën nanoskale kanë filluar të mundësojnë “pëlhura të zgjuara” të lara, të qëndrueshme, të pajisura me sensorë fleksibël nanoskallë dhe elektronikë me aftësi për monitorimin e shëndetit, kapjen e energjisë diellore dhe korrjen e energjisë përmes lëvizjes.
  • Materialet e inxhinieruara nga nano prodhojnë produkte shtëpiake superiore siç janë dhe pastruesit e njollave, sensorë mjedisorë, pastrues ajri dhe filtra, pastrues antibakterialë, dhe ngjyra të specializuara dhe produkte vulosëse, bojëra të tilla vetë-pastruese të shtëpisë që i rezistojnë papastërtive dhe shenjave.
  • Nanopjesëzat përdoren gjithnjë e më shumë në katalizë për të rritur reagimet kimike. Kjo zvogëlon sasinë e materialeve katalitike të nevojshme për të prodhuar rezultate të dëshiruara, duke kursyer para dhe zvogëluar ndotësit. Dy aplikacione të mëdha janë në rafinimin e naftës dhe në konvertuesit katalitikë të automobilave.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos