lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

MËNYRAT E STIMULIMIT TË PUNONJËSVE PËR SUKSES MË TË MADH TË KOMPANISË

180

Revolucioni dixhital dhe zhvillimi i vazhdueshëm i mjedisit të punës në shekullin 21 qëndrojnë pas rritjes së një fenomeni të quajtur punonjës të lidhur. Njerëzit po mbështeten gjithnjë e më shumë në teknologjinë dhe pajisjet celulare për të kryer detyrat dhe përgjegjësitë e tyre të përditshme. Si rezultat, shumë kompani po investojnë në mënyrë agresive në teknologjitë dixhitale për t’u lidhur me punonjësit.

Megjithatë, një nga keqkuptimet më të mëdha rreth transformimit dixhital është se teknologjia luan një rol të madh. Teknologjia është një mjet, por njerëzit duhet të jenë fokusi i inovacionit.

Ju nuk mund të krijoni një fuqi punëtore të lidhur nëse punonjësit tuaj nuk kanë një qëllim të përbashkët për të ndarë dhe ndjekur. Prandaj, është e rëndësishme të promovohet vizioni i kompanisë në të gjithë organizatën. Një mënyrë efektive për ta bërë këtë është të ndani vizionin, misionin dhe vlerat tuaja në një platformë lehtësisht të aksesueshme.

Hapi tjetër është të ndani qëllimet organizative me punonjësit tuaj në mënyrë që ata të mund të përafrojnë qëllimet e tyre individuale me të tyret. Lejoni të gjithë në organizatë të arrijnë më shumë.

Lejoni  punonjësit tuaj të votojnë – Sipas Forbes, punonjësit që ndihen të dëgjuar kanë katër herë më shumë gjasa të motivohen për të bërë më të mirën në punë. Sigurohuni që të inkurajoni biseda të hapura dhe domethënëse në organizatën tuaj. Jepuni punonjësve tuaj kanale të aksesueshme të komunikimit të brendshëm për të shprehur mendimet dhe idetë e tyre mbi performancën e biznesit.

Dëgjoni atë që punonjësit tuaj po thonë në të vërtetë dhe veproni sipas saj – A kryeni anketa të rregullta të angazhimit të punonjësve? A inkurajoni takime të rregullta një me një? A dëgjoni, matni dhe më e rëndësishmja, veproni sipas asaj që punonjësit tuaj kanë për të thënë? Gjithmonë dëgjoni punonjësit tuaj atë që mund të dinë më mirë se ju. Ju thjesht nuk mund të jeni ekspert për gjithçka. Prandaj, është jetike që të rrethoheni me njerëz me aftësi të ndryshme, të cilët janë ekspertë në atë që bëjnë.

Për më tepër, frymëzoni ekipin tuaj të punonjësve që të mësojnë vazhdimisht, të bëjnë pyetje dhe të lidhen me kolegët dhe ekipet e tjera.

Ndihmoni çdo punonjës të arrijë qëllimet e tij – Frymëzimi i punonjësve tuaj për të vendosur dhe arritur qëllime individuale është një mënyrë e shkëlqyer për t’i motivuar ata dhe për t’i ndihmuar ata të rriten. Inkurajoni zhvillimin personal dhe profesional, sigurohuni që punonjësit tuaj të jenë të vetëdijshëm për opsionet e ndryshme se si të avancojnë në karrierën e tyre në organizatën tuaj.

Përfshihuni në aktivitetet e përditshme – Flisni me punonjësit tuaj. Eksploroni tema të tjera përveç punës. Mundohuni të njihni njerëzit që punojnë për ju. Çfarë i intereson ata? Çfarë bëjnë ata jashtë punës?

Njohja me punonjësit tuaj jo vetëm që do të tregojë se kujdeseni për njerëzit që punojnë për ju, por gjithashtu mund t’ju ekspozojë ndaj aftësive dhe njohurive që as nuk e dinit se i kishit në biznes.

Një përzierje e punës dhe argëtimit përmes aktiviteteve në natyrë, krijimit të ekipit dhe shoqërimit jashtë vendit të punës do t’i ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme njerëzit të lidhen dhe të ndërtojnë marrëdhënie që janë të pathyeshme gjatë kryerjes së punës, por gjithashtu do të mbijetojnë si miqësi.

Kompania duhet të ushqejë vizionin dhe të vazhdojë t’ua përcjellë atë ekipeve duke u kujdesur për burimin më të rëndësishëm – njerëzit. Tregimi i interesit për punonjësit tuaj është mënyra më e lehtë për të zhvilluar punonjës që janë të lidhur me njëri-tjetrin. Para së gjithash, njerëzit duhet të jenë të parët: të gjithë punonjësit – pavarësisht nga pozicioni i tyre apo sa mirë e bëjnë punën e tyre – duan të respektohen dhe vlerësohen për kontributin e tyre.

Respekti vjen në shumë forma të ndryshme: respekt për opinionin, respekt për kohën, respekt për kulturën dhe shumë më tepër. Por respekti është rrugë e dyanshme. Punonjësit duhet gjithashtu të respektojnë punëdhënësit e tyre dhe karrierën e tyre, në vend që t’i shohin punët dhe pagat e tyre vetëm si diçka për të cilën kanë të drejtë.

Pastaj, barrierat e informacionit duhet të prishen: informacioni është fuqi, dhe punëdhënësit tradicionalisht e përdorin këtë fuqi duke u dhënë në mënyrë selektive informacion punonjësve ose duke mbajtur disa prej tyre.

Organizatat sot nuk mund të lejojnë  praktikën e komunikimit selektiv. Punonjësit duhet të informohen, përmes komunikimit të vazhdueshëm, të plotë, transparent dhe të pakufizuar nga bashkëpunëtorët, menaxherët dhe klientët e tyre – për atë që po ndodh në organizatë dhe vendin e tyre në të. Vetëm kur të kenë informacion të plotë punonjësit mund të japin dhe japin gjithçka që kanë për organizatën e tyre.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos