lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Kush fiton dhe kush humb në kohë inflacioni

244

Inflacioni në muajt e fundit është një term që, për fat të keq, e dëgjojmë shpesh. Një rritje e përgjithshme e çmimeve të produkteve dhe shërbimeve mund të jetë një humbje e madhe për disa, ndërsa të tjerë mund të rrisin pasurinë e tyre në kurriz të inflacionit.

Pandemia ka çuar në një sërë situatash ekstreme në ekonominë botërore gjatë një viti e gjysmë të kaluar. Ndonëse në fillim dukej se këto janë probleme afatshkurtëra, tani duket se ndoshta do të zgjasin shumë, shkruan Tportal.

Kur vlera e një monedhe bie, ajo mund të ketë pasoja shumë më të mëdha për disa individë sesa për të tjerët. Faqja e internetit Bankrate liston se kush është më i prekur nga inflacioni dhe kush është më pak i prekur.

Fituesit e inflacionit

Huamarrësit e kredive me normë fikse

Sipas Mark Tom, profesor i ekonomisë në pension në Universitetin e Oregonit thotë: çdo pronar i borxhit të madh me normë fikse përfiton në kohë inflacioni. Në këtë rast, norma e interesit përcaktohet në momentin e lidhjes së kontratës dhe nuk ndryshon me kalimin e kohës. Sipas tij, prona e paluajtshme është gjithashtu një mbrojtje e mirë ndaj inflacionit, pasi me kalimin e kohës ajo ruan vlerën e saj.

Investitorët në aksione

Sipas Bankrate, aksionerët janë deri diku të mbrojtur nga inflacioni. Të njëjtët faktorë që ndikojnë në rritjen e çmimeve të mallrave ndikojnë edhe në rritjen e vlerës së kompanisë. Shumë varet edhe nga biznesi në të cilin kompania operon.

Investitorët në lëndët e para

Greg McBride, analisti kryesor financiar në Bankrate, tha se blerja e aksioneve që mund të ruhen, si ari, është gjithashtu një mbrojtje e mirë kundër inflacionit. Disa ekspertë financiarë besojnë se bitcoin është një formë dixhitale e arit, ndërsa të tjerë e kundërshtojnë atë.

Humbësit e inflacionit

Kursimtarët

Në kohë inflacioni, humbësit përfshijnë kursimtarët, pasi paratë që ata lënë mënjanë humbasin gradualisht vlerën vit pas viti.

Pensionistët

Kur norma e inflacionit është e lartë, ajo reflektohet në paga më të larta dhe pensionistët nuk përfitojnë prej saj, thotë McBride. Kështu, inflacioni ndikon negativisht në aktivet e tyre.

Investitorët në obligacione afatgjata

Siç shpjegoi Tom, investitorët e obligacioneve zakonisht janë në disavantazh në kohë inflacioni. McBride shton se investitorët e obligacioneve mund të sigurojnë veten duke zgjedhur të investojnë në obligacione afatshkurtra me një indeks inflacioni.

Huamarrësit me norma interesi të ndryshueshme

Koha e inflacionit është e pafavorshme për marrësit e kredive që e shlyejnë atë me një normë të ndryshueshme interesi. Konkretisht, kësti për shlyerjen e kredisë rritet me rritjen e çmimeve, gjë që e bën shlyerjen e saj një barrë financiare në rritje për marrësit.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos