lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Kush e shpiku Ashensorin?

969

Kush e shpiku Ashensorin?
Elisha Graves Otis shpiku ashensorin modern më 1852, në vendin e quajtur Yonkers në shtetin e New York. Ai nuk ishte i pari që zhvilloi idenë e një ashensori. Shpikja e tij përmirësoi vetëm funksionin e ashensorëve ekzistues të avullit duke shtuar një sistem frenash sigurie. Motivimin për dizajnin e nga Otis, e gjeti te nevoja për të ngritur pajisje të rënda në katet e sipërme në kompaninë ku po punonte.

Përparësitë dhe të metat e Ashensorit

Ashensorët kanë rezultuar në qasje më të shpejtë, më efikase dhe më të lehtë në ndërtesa, veçanërisht ato me më shumë se gjashtë kate. Përveç lëvizjes së njerëzve, ashensorët gjithashtu ndihmojnë në lëvizjen e sendeve të rënda lart e poshtë ndërtesave. Nga ana tjetër, një nga kufizimet e ashensorëve është shqetësimi që rezulton kur dikush është brenda në të, si shkak i dështimit të energjisë. Për më tepër, edhe ata njerëz që kanë nevojë për qasje në katin e poshtëm përdorin ashensorë në vend të shkallëve, gjë që i çon njerëzit të shmangin një mundësi për ushtrime fizike.

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos