lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Inxhinieri mekanike(pjesa e parë)

323

Inxhinieri mekanike është një degë inxhinierike që kombinon parimet e fizikës dhe matematikës inxhinierike me shkencën e materialeve për të hartuar, analizuar, prodhuar dhe mirëmbajtur sisteme mekanike. Është një nga degët më të vjetra dhe më të gjera të inxhinierisë. Inxhinieria mekanike kombinon krijimtarinë, njohuritë dhe mjetet analitike për të përfunduar detyrën e vështirë të formësimit të një ideje në realitet.

Fusha e inxhinierisë mekanike kërkon një kuptim të fushave thelbësore duke përfshirë mekanikën, dinamikën, termodinamikën, shkencën e materialeve, analizën strukturore dhe elektricitetin. Përveç këtyre parimeve thelbësore, inxhinierët mekanikë përdorin mjete të tilla si computer-aided design(dizajni i ndihmuar nga kompjuteri), computer-aided manufacturing(prodhimi i ndihmuar nga kompjuteri) dhe menaxhimi i ciklit të jetës së produktit për të hartuar dhe analizuar impiantet e prodhimit, pajisjet industriale dhe makineritë, sistemet e ngrohjes dhe ftohjes, sisteme transporti, aeroplanë, mjete ujore, robotikë, pajisje mjekësore, armë dhe të tjera. Është dega e inxhinierisë që përfshin projektin, prodhimin dhe funksionimin e makinerive.

Inxhinieri mekanike u shfaq si fushë gjatë Revolucionit Industrial në Evropë në shekullin e 18-të, megjithatë, zhvillimi i tij mund të gjurmohet disa mijëra vjet në të gjithë botën. Në shekullin e 19-të, zhvillimet në fizikë çuan në zhvillimin e shkencës së inxhinierisë mekanike. Fusha ka evoluar vazhdimisht për të përfshirë përparime, sot inxhinierët mekanikë janë duke ndjekur zhvillime në fusha të tilla si kompozitat, mekatronika dhe nanoteknologjia. Ajo gjithashtu mbivendoset me inxhinieri hapësinore, inxhinieri metalurgjike, inxhinieri civile, inxhinieri elektrike, inxhinieri prodhimi, inxhinieri kimike, inxhinieri industriale dhe disiplina të tjera inxhinierike në sasi të ndryshme. Inxhinierët mekanikë mund të punojnë gjithashtu në fushën e inxhinierisë biomjekësore, posaçërisht me biomekanikën, fenomenet e transportit, biomekatronikën, bionanoteknologjinë dhe modelimin e sistemeve biologjike.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos