lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Inflacioni në eurozonë ka arritur nivelin më të lartë në 13 vitet e fundit

194

Inflacioni në Eurozonë është përshpejtuar më shumë sesa pritej në nivelin e tij më të lartë në 13 vitet e fundit, duke i dhënë nxitje debatit se sa gjatë do të zgjasë kërcimi pas krizës.

Çmimet e konsumit u rritën me 3.4% në shtator, krahasuar me parashikimet e rritjes prej 3.3%, sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat të premten.

Indeksi që eliminon përbërësit e paqëndrueshëm si ushqimi dhe energjia është rritur në 1.9%, një përqindje që nuk është parë që nga viti 2008.

Rritja e çmimeve është kryesisht për shkak të efekteve të pandemisë dhe rimëkëmbjes së ekonomive pas periudhave të gjata të bllokimit për shkak të virusit.

Banka Qendrore Evropiane pret që inflacioni të arrijë kulmin më vonë këtë vit, para një ngadalësimi në 2022.

Sidoqoftë, problemet në zinxhirin e furnizimit për prodhimin marrin më shumë kohë nga sa pritej fillimisht, dhe studimet tregojnë se kompanitë gjithnjë e më shumë po përpiqen të kalojnë kostot tek klientët për të mbrojtur marzhet e fitimit.

Kriza e intensifikuar e energjisë po rrit presionin. Çmimet e energjisë u rritën me 1.3% në shtator dhe u rritën me më shumë se 17% në krahasim me një vit më parë.

Mallrat industriale jo energjetike ishin 2.3% më të shtrenjta se në gusht.

“Më shumë po vjen. Niveli mund të mbahet në nëntor, i nxitur nga rritja e kostove të energjisë dhe çmimet e transportit. “Pavarësisht rritjes, ne i shohim të dhënat e sotme si një shenjë të hershme se disa nga tensionet në rritje mund të fillojnë të ulen,” tha Maeve Cousin, një ekonomiste e lartë për eurozonën, për Bloomberg Economics.

Presidentja e BQE -së Christine Lagarde përsëriti këtë javë se kërcimet aktuale ishin “kryesisht kalimtare”, duke paralajmëruar reagime të tepërta dhe shtrëngim të parakohshëm të politikës monetare. Disa nga kolegët e saj kanë shprehur shqetësimin se parashikimet zyrtare do të jenë shumë të ulëta, megjithëse shumica ende presin që rritja e çmimeve të ngadalësohet në fund.

Të dhënat gjermane të enjten treguan inflacion prej 4.1%, më i larti në gati tre dekada. Edhe pse kjo është kryesisht për shkak të efekteve statistikore, Bundesbank vlerëson se inflacioni do të mbetet mbi objektivin e BQE -së prej 2% deri në mesin e vitit të ardhshëm.

Një faktor kryesor që mund të rrisë nivele të tilla më të larta për një periudhë më të gjatë kohore do të ishte rritja e pagave, e cila nga ana tjetër do të rrezikonte rritje të mëtejshme të çmimeve.

Guvernatori i Bankës së Irlandës, Gabriel Mahlouf, i tha Bloomberg këtë javë se BQE -ja duhet të jetë “shumë e vetëdijshme dhe e gatshme të përgjigjet nëse kjo ndodh”. Ndërsa disa sindikata në Gjermani kohët e fundit kanë shtuar kërkesat e tyre për paga më të larta, ekonomistët thonë se është e paqartë se sa të suksesshëm do të jenë bisedimet.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos