lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Goldman Sachs ka dy parashikime të rëndësishme në lidhje me rimëkëmbjen ekonomike të Evropës

201

Analistët e Goldman Sachs kanë bërë parashikimet e tyre për rimëkëmbjen e pritur në zonën e euros, duke thënë se ata besojnë se Banka Qendrore Evropiane do të heqë masat e saj stimuluese dhe gjithashtu sugjerojnë që masave shtrënguese nuk mund tu besohet më.

Investitorët në Evropë janë përqendruar në atë që BQE( Banka Qëndrore Europiane ) do të bëjë në drejtim të stimulimit, veçanërisht pasi Rezerva Federale e SHBA javën e kaluar rriti pritjet e inflacionit dhe parashikoi rritje të reja të normave për 2023.

Duke folur për CNBC’s Street Signs Europe, Sven Jari Sten, shefi ekonomist evropian në Goldman Sachs, tha se qëndrimi i fundit i Fed( Rezerva Federale e SHBA)   duhet ta bëjë Bordin e BQE ( Banka Qëndrore Europiane )   më të sigurt se mund të fillojë uljen e programit (Programi Pandemik i Blerjes së Emergjencave – PEPP) më vonë këtë vit.

BQE ( Banka Qëndrore Europiane ) ka prezantuar një program të ri për blerjen e bonove pas pandemisë së koronavirusit, i quajtur PEPP. Ai duhet të zgjasë deri në Mars 2022 dhe vlen 1.85 trilionë euro (2.2 trilionë dollarë).

Goldman Sachs javën e kaluar vlerësoi rritjen e PBB-së (Prodhimi i Brendshëm Bruto ) prej 5.4% për zonën e euros këtë vit.

Sidoqoftë, ka ende shqetësime se inflacioni nuk do të rritet në nivelin e dëshiruar të BQE, pavarësisht nga rihapja e ekonomive të ndryshme të euros. Prandaj, do të nevojitet mbështetje e vazhdueshme nga një bankë qendrore që përdor inflacionin si një objektiv kryesor. Goldman Sachs pret vetëm një “rritje graduale” të inflacionit bazë në 1.5% në tremujorin e katërt të këtij viti. Mandati i BQE-së është të sigurojë stabilitetin e çmimeve në mënyrë që inflacioni të jetë “afër por nën 2%”.

Pandemia e koronavirusit ka bërë që qeveritë të rrisin mbështetjen e tyre fiskale dhe të lirojnë buxhetet e tyre – një qasje që bie në kundërshtim të ashpër me masat shtrënguese të zonës euro pas krizës financiare globale të vitit 2008. Kjo qasje ishte e mundur sepse të gjitha vendet e europës vendosën të heqin përkohësisht rregullat e buxhetit të BE për të lejuar më shumë shpenzime dhe për të zvogëluar tronditjen ekonomike të pandemisë. Sidoqoftë, 19 vende duhet të diskutojnë një rishikim të rregullave të buxhetit të BE-së, të cilat disa i konsiderojnë tepër kufizuese dhe të vjetruara.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos