lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çmimi Nobel në Ekonomi shkoi për Klaudia Goldin

137

Çmimi Nobel në Shkenca Ekonomike për vitin 2023 iu dha amerikanes Klaudia Goldini.

Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave ka vendosur t’i japë Klaudia Goldinit cmimin Sveriges Riksbank 2023 në Shkencat Ekonomike për “dhënien e një kuptimi më të thellë të faktorëve që ndikojnë në mundësitë e grave në tregun e punës dhe sa kërkohet puna e tyre”.

“Fakti që zgjedhjet e grave shpesh kufizohen nga martesa dhe kujdesi për familjen, familja është në qendër të analizave dhe modeleve të saj shpjeguese. Studimet e Goldin na mësuan gjithashtu se ndryshimi kërkon kohë, sepse zgjedhjet që ndikojnë në karrierë bazohen në pritshmëri që më vonë mund të rezultojnë të rreme. Gjetjet e saj shtrihen shumë përtej Shteteve të Bashkuara dhe modele të ngjashme janë vërejtur në shumë vende të tjera. “Hulumtimi i saj na jep një kuptim më të mirë të tregut të punës dje, sot dhe nesër”, thuhet në deklaratën në Twitter.

Goldin është gruaja e tretë që fiton Çmimin Nobel në Ekonomi.

Ajo ka lindur më 14 maj 1946 në Nju Jork dhe jep mësime për ekonomi në Harvard. Ajo është e angazhuar në një fushë të gjerë kërkimi, duke përfshirë fuqinë punëtore femërore, hendekun gjinor të pagave, pabarazinë në të ardhura, ndryshimet teknologjike, arsimin dhe emigracionin.

Vitin e kaluar, çmimi Nobel në Ekonomi shkoi për ish-guvernatorin e Rezervës Federale të SHBA, Ben Bernanke dhe dy ekonomistë, Daglas Diamond dhe Filip  Dibvig, për punën e tyre në fillim të viteve 1980 që siguruan bazën për një kuptim modern se përse nevojiten bankat.

Përmblodhi dhe përshtati:

studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos