lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë është kostumi hapësinor?

3,076

Mbajtja e astronautëve të sigurt në udhëtimin dhe hulumtimin në hapësirë është e rëndësishme për efikasitetin e misionit. Në këtë kontekst, veshja në hapësirë ka një rëndësi të madhe.

Kostumi hapesinor i cili vishet nga astronautet eshte me shume se sa nje veshje . Kostumi hapësinor është si një anije kozmike e vogël. Mbron astronautët nga rreziqet në hapësirë.

Pse Astronautët Veshin Kostume Hapësire?

Kostumet hapësinore i ndihmojnë astronautët në shumë mënyra. Kostumi mbron astronautët nga temperaturat e larta ose të ulëta. Kostum hapësinor gjithashtu u jep astronautëve oksigjenin që u duhen kur punojnë në hapësirë dhe ujin që duhet të pinë.

Përfitimet e kostumeve hapësinore nuk janë të kufizuara vetëm në këto. Ai gjithashtu mbron astronautët nga pluhuri në hapësirë. Edhe pse nuk duket e rrezikshme kur bëhet fjalë për pluhurin në hapësirë, grimcat e pluhurit që mund të vijnë mbi ju më shpejt se plumbi mund t’ju dëmtojnë seriozisht. Për të mbrojtur nga rrezet e diellit në hapësirë, helmeta e kostumit hapësinor ka një llogore të lyer me ar.

Cilat janë pjesët e kostumit hapësinor?

Një kostum hapësinor përbëhet nga shumë pjesë. Një pjesë mbulon kafazin e brinjëve të astronautëve, një pjesë tjetër mbulon lidhjet e krahëve dhe dorezave. Helmeta mbron gjithashtu zonën e kokës. Një pjesë tjetër mbron këmbët. Disa pjesë të veshjeve përbëhen nga disa shtresa. Secila shtresë ka një detyrë të ndryshme. Disa shtresa mbajnë oksigjenin në veshje, ndërsa të tjera mbrojnë astronautin nga pluhuri në hapësirë.

Brenda veshjes, astronautët veshin pjesë të ndryshme të kostumit. Kjo mbulon trupat e tyre përveç kokës, duarve dhe këmbëve. Kjo pjesë përmban tuba me ujë të vendosur brenda për të mbajtur të freskët astronautin.

Veshja hapësinore e Neil Armstrong

Në anën e pasme ka një çantë të shpinës. Kjo çantë përmban oksigjen për të marrë frymë në astronautë. Përveç kësaj, astronautët dyoksidin e karbonit e nxjerrin përmes kësaj çante. Çanta gjithashtu siguron energji elektrike për rrobat. Një ventilator lëviz oksigjenin në kostumin hapësinor. Një rezervuar uji gjithashtu siguron ujë të ftohtë.

Ekziston edhe një pajisje e quajtur SAFER në pjesën e prapme të rrobave. Disa pajisje të vegjël shtytës në këtë automjet ndihmojnë astronautët të kthehen nëse largohen nga stacioni hapësinor gjatë hapësirës.

Përmblodhi dhe përgatiti:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos