lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë është edge computing?

343

Fjala edge në këtë kontekst do të thotë shpërndarje e mirëfilltë gjeografike. Edge computing është llogaritja që është bërë në ose pranë burimit të të dhënave, në vend që të mbështetemi në cloud (re) në një prej dymbëdhjetë qendrave të të dhënave për të bërë të gjithë punën. Kjo nuk do të thotë se reja do të zhduket, do të thotë se reja po vjen tek ju.

LATENCY (zhvillim i fshehtë)

Një driver i shkëlqyeshëm për edge computing është shpejtësia e dritës. Nëse një kompjuter A duhet të pyes kompjuterin B, gjysmë globi larg, përpara se të bëjë ndonjë gjë, përdoruesi i kompjuterit A e percepton këtë vonesë si latency. Momentet e shkurtra pasi të klikoni në një link para se të fillojë shfletuesi juaj i internetit të tregojë se gjithçka është në një pjesë të madhe për shkak të shpejtësisë së dritës.

Privatësia dhe siguria

Mund të jetë e çuditshme të mendoni për këtë në këtë mënyrë, por veçoritë e sigurisë dhe intimitetit të një iPhone pranohen mirë si një shembull i edge computing. Thjesht duke bërë kriptimin dhe ruajtjen e informacionit biometrik në pajisje, Apple shkarkon një ton shqetësimesh të sigurisë nga reja e centralizuar te pajisjet e përdoruesve të saj diasporikë.

Por arsyeja tjetër që kjo ndjehet si edge computing, jo për llogaritjen personale, është sepse ndërsa shpërndahet puna llogaritëse, përkufizimi i punës llogaritëse menaxhohet në mënyrë qendrore. Ju nuk keni pasur nevojë të bashkoni harduerin, softuerin dhe praktikat më të mira të sigurisë për ta mbajtur iPhone tuaj të sigurt.

Origjina

Origjina e edge computing qëndron në rrjetet e shpërndarjes së përmbajtjes që u krijuan në fund të viteve 1990 për të shërbyer përmbajtje në internet dhe video nga serverat edge që ishin vendosur pranë përdoruesve. Në fillimin e viteve 2000, këto rrjete u evoluan për të pritur aplikacione dhe përbërës të aplikacioneve në serverat edge, duke rezultuar në shërbimet e para që prisnin aplikacione të tilla si lokalizuesit e tregtarëve, karrocat e tregtisë, grumbulluesit e të dhënave në kohë reale, dhe motorët e futjes së reklamave.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos