lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Bëjini vetes disa pyetje për të zbuluar se sa e mirë është në të vërtetë ideja juaj e biznesit

159

Kur keni një ide të re , është e lehtë të përqendroheni në të gjitha përfitimet e saj dhe të veproni. Por kjo mund të çojë në dështim. Kuptueshmëria juaj e kufizuar mund të nënkuptojë se nuk shihni pengesa të mundshme , dhe mund të lini opsione të tjera premtuese të pashkelura. Nëse dëshironi që idetë më të mira të lulëzojnë, duhet të hapni mendjen tuaj ndaj perspektivave të ndryshme ,nga njerëzit jashtë ekipit tuaj, me të cilët jeni normalisht mos flisni,dhe bëni pyetje të hapura.

 Pasi të keni paraqitur idenë tuaj, pyesni: Çfarë bie në sy dhe çfarë mungon? Çfarë do të thoshin kritikët tanë? Mendoni për dështimin e idesë suaj. Mendoni për njerëzit e tjerë jashtë dhomës dhe pyesni: Çfarë do të thoshte dikush tjetër? Më në fund, vendoseni veten në vendin e konkurrentëve tuaj. Cilat të meta apo dobësi në idenë tuaj do të ju gëzonin nëse do të ishit të suksesshëm?

Nuk duhet shumë për të marrë energji për gjëra të reja, pavarësisht nëse është një produkt për të cilin po punojmë, një propozim libri ose një proces që ka nevojë për rigjallërim. Të ngazëllyer nga idetë e reja të shkëlqyera dhe të emocionuar për të ecur shpejt, ne shfrytëzojmë mundësinë dhe ecim përpara. Ne mbledhim ekipet tona dhe shkojmë në veprim, duke paraqitur vetëm përfitimet e idesë sonë dhe duke krijuar një plan për të përmbushur premtimet tona. Qëllimi ynë është të verbojmë dhe bindim duke verbuar veten dhe të tjerët ndaj të metave të mundshme.

Por duke e bërë këtë, ne përballemi me rreziqet e perspektivës së kufizuar. Mund të hasim pengesa të papritura në minutën e fundit.

Nëse dëshironi që idetë më të mira të lulëzojnë, atëherë pyetjet e mëposhtme mund t’ju ndihmojnë të zgjeroni horizontet tuaja.

Çfarë bie në sy?

Kur paraqesim ide ose propozojmë një rrugë përparimi, pjesa më e madhe e punës sonë i paraprin bisedës derisa përgatisim prezantimin. Pasi diskutojmë, ideja qëndron tek kolektivi. Në vend që ta drejtoni ngushtë bisedën, zbuloni se çfarë kanë kuptuar tashmë të tjerët duke bërë këtë pyetje. Audienca juaj mund të ketë kuptuar temat kryesore, ose mund të tërheqë një kënd krejtësisht të ndryshëm. Një përfitim shtesë nga bërja e kësaj pyetjeje është reagimi për komunikimin tuaj. Ndoshta askush nuk e përmend të vetmen gjë që me të vërtetë keni dashur të theksoni. Duke pyetur sinqerisht dëgjuesit tuaj për përshtypjet e tyre, ju i ftoni ata në një udhëtim me ju. Kur idetë tona përfshijnë idetë e të tjerëve, ata kanë një shans më të mirë për të arritur qëllimin.

Cfare mungon?

Mund të mendojmë se e kemi shqyrtuar problemin nga të gjitha këndvështrimet dhe kemi mbuluar çdo mundësi. Por njerëzit me prejardhje ose fusha të ndryshme të ekspertizës ka të ngjarë të vërejnë boshllëqe të ndryshme. Me pyetjen cfarë mungon, ne sinjalizojmë një hapje ndaj reagimeve dhe një gatishmëri për të hequr dorë nga kontrolli. Ne përballemi me gabime shumë përpara rezultatit përfundimtar apo edhe një avantazhi të rëndësishëm në treg.

Çfarë do të zbulonte pre mortem?

Psikologu hulumtues dhe eksperti i vendimmarrjes Gary Klein rekomandon që ekipet të kryejnë një pre-mortem (dështim) ku ata projektojnë një vit përpara dhe imagjinojnë se projekti i tyre do të dështojë. Ekipet shkruajnë një histori se si ai projekt dështoi. Është e natyrshme të emocionohemi për idetë tona. Por ndalimi për të marrë një pamje të gjallë të asaj që mund të shkojë keq mund ta parandalojë atë në këtë mënyrë.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos