lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

5 aftësitë e çdo sipërmarrësi të suksesshëm

188

Drejtimi i biznesit tuaj është si të luani piano – ju duhet të zotëroni shumë taste të ndryshme në të njëjtën kohë. Por nëse jeni serioz për sipërmarrjen, pesë aftësi kyçe, të zgjedhura nga Entrepreneur, do t’ju ndihmojnë të arrini melodinë e duhur.

Fillimi i një biznesi është punë e vështirë dhe jo për të gjithë njerëzit. Sipërmarrësit janë një lloj i veçantë njerëzish dhe për të pasur sukses, ata duhet të zotërojnë aftësi specifike që i dallojnë nga të tjerët. Ata duhet të jenë fleksibël dhe elastikë, por gjithashtu duhet të dinë të menaxhojnë kohën e tyre në mënyrë efektive. Lajmi i mirë është se aftësitë që trajtojmë në këtë artikull mund të mësohen nga kushdo që ka pasion dhe dëshirë për të.

1. Të shkruarit

Të shkruarit është një aftësi thelbësore për sipërmarrësit. Shkrimi i mirë mund t’ju ndihmojë t’i komunikoni idetë tuaja të tjerëve, të qëndroni të organizuar dhe të ruani reputacionin. Gjithashtu ju lejon të qëndroni në krye të datave dhe afateve të rëndësishme.

Të shkruarit nuk ka të bëjë vetëm me vendosjen e fjalëve në letër ,por ka të bëjë me komunikimin e qartë dhe efektiv në një mjedis profesional dhe kur punoni vetëm. Pavarësisht nëse është një postim në blog ose një përgjigje me email për një klient që ka probleme për të bërë një blerje, aftësia për të shkruar në mënyrë efektive është kritike në botën e sotme të biznesit.

2. Paraqitja publike

Kur mendoni për aftësitë më të rëndësishme për një sipërmarrës, të folurit publik ndoshta nuk ju vjen në mendje. Nuk është një aftësi që është e nevojshme menjëherë për dikë që fillon një biznes, por është një nga aftësitë më të vlefshme që një sipërmarrës duhet të zotërojë.

Të folurit publik shpesh neglizhohet si një aftësi kritike në sipërmarrje, sepse mund të jetë frikësuese për shumë njerëz. Ne kemi frikë të gjykohemi ose të poshtërhemi kur ngrihemi përpara njerëzve dhe flasim për idetë tona (ose për ndonjë gjë tjetër). Por nëse doni që kompania juaj të rritet, ju duhet të mësoni se si ta zotëroni këtë aftësi.

Të folurit publik mund të mësohet – dhe ka shumë mënyra për të praktikuar dhe përmirësuar këto aftësi me kalimin e kohës. Një mënyrë është të merrni pjesë në konferenca ku folësit ka të ngjarë të ndajnë përvojat e tyre dhe atë që kanë mësuar.

3. Dizajni i produktit

Dizajni i produktit është procesi i krijimit të një zgjidhjeje që plotëson nevojat e klientëve tuaj. Ka të bëjë me të kuptuarit se si njerëzit përdorin produktin tuaj dhe më pas përdorimin e atij informacioni për të krijuar diçka të re.

Dizajnerët më të mirë të produkteve mund t’i komunikojnë idetë e tyre në mënyrë të qartë dhe bindëse. Kjo aftësi është thelbësore për sipërmarrësit – pavarësisht nëse jeni duke punuar në një produkt fizik apo një aplikacion – sepse do t’ju ndihmojë të krijoni marrëdhënie me investitorët e mundshëm, partnerët dhe palët e tjera të interesuara në biznesin tuaj.

4. Fuqia e bindjes

Bindja është një aftësi kyçe e biznesit. Është gjithashtu një aftësi kritike sociale. Si e tillë, mund të jetë një nga aftësitë më shpërblyese që duhet  zotëruar nëse jeni në sipërmarrje.

Bindja mund të interpretohet gjithashtu si të ndihmoni njerëzit të shohin këndvështrimin tuaj në mënyrë që të marrin vendime që janë në interesin e tyre më të mirë, edhe nëse ato vendime bien ndesh me atë që ata kanë vendosur më parë. Aftësia për të bindur të tjerët nuk është e njëjtë me manipulimin, ngacmimin ose detyrimin.

Bindja nuk është e gabuar ,mund të përdoret për t’i shtyrë njerëzit të bëjnë gjëra që në thelb dëshirojnë t’i bëjnë, por që mund të mos i dinë ose të jenë të vetëdijshëm, si të ushqehen më shëndetshëm ose të ushtrojnë më shpesh. Bindja përfshin marrjen e dikujt tjetër në anën tuaj duke i paraqitur atij informacion që do t’ua ndryshojë mendjen – dhe pa menduar shumë për këtë. Kjo aftësi prek gjithçka, nga dizajni i produktit dhe kopjimi i marketingut te teknikat e shitjeve dhe programet e zhvillimit të lidershipit për anëtarët e ekipit tuaj.

5. Kontabiliteti

Një nga aftësitë më të rëndësishme për një sipërmarrës është kontabiliteti. Një pronar biznesi duhet të kuptojë dhe interpretojë pasqyrat financiare, të paguajë taksat dhe të marrë vendime të rëndësishme se ku të shpenzojë paratë. Pavarësisht nëse drejtoni një biznes të vogël ose po ndërmerrni hapat e parë drejt fillimit të biznesit tuaj, është e rëndësishme të kuptoni se si të mbani shënim të gjitha paratë që vijnë dhe si po shpenzohen.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos