Lëvizja e parave në botën digjitale

274

Siguria është elementi kritik për zgjerimin e pagesave të para digjitale.

Adoptimi në rritje i shërbimeve financiare digjitale – blerjet në internet dhe pagesat nga kolegët – do të thotë që këto ditë, paratë më shpesh nuk kalojnë nga duart e njeriut, por nga kompjuteri në kompjuter. Pa para, pa karta plastike, pa fatura letre, çeqe, zarfe apo pulla. Digjitali nuk është më vetëm një mënyrë tjetër për të lëvizur para. Çdo organizatë që lëviz para duhet të takojë përdoruesit nëpërmjet kompjuterëve, telefonave inteligjentë dhe pajisjeve të tjera dhe të ofrojë shërbime të shpejta dhe të sigurta pagese.

Pandemia e Covid-19 i dha një shtysë lëvizjes së parave digjitale, nga blerjet në internet te pagesat pa kontakt dhe kuletat e telefonave inteligjentë, pasi konsumatorët në mbarë botën kërkonin të bënin pazar pa prekur asgjë ose pa shkuar askund.

Drejtimi i transaksioneve digjitale

Klientët biznes-biznes kanë filluar të këmbëngulin në të njëjtat transaksione pa probleme në kohë reale që ata presin si konsumatorë, thotë Aaron Press, drejtor kërkimor i strategjive të pagesave në mbarë botën në IDC, i cili gjurmon zhvillimin dhe miratimin e pagesave në kohë reale. “Nëse mendoni për mënyrën se si blini në internet për gjëra personale ose si paguani miqtë tuaj duke përdorur një aplikacion celular në celular, këto pritje po gjejnë rrugën e tyre në mjedisin e biznesit,” thotë ai.

Transaksionet digjitale nga fundi në fund janë këtu për të qëndruar. Një sondazh i MIT Technology Review Insights i liderëve të biznesit global gjeti interes të lartë për teknologjitë e pagesave digjitale në të gjitha llojet dhe madhësitë e bizneseve. Megjithëse 36% e të anketuarve sapo kanë filluar me pagesat digjitale, 43% presin të zgjerojnë ofertat e tyre gjatë 18 muajve të ardhshëm, dhe shumë prej tyre po ndërmarrin transaksione ndërkufitare (37%) dhe kriptovaluta (18%).

Çfarë i shtyn bizneset drejt pagesave tërësisht digjitale? Pjesa më e madhe e përgjigjeve të sondazhit, 70%, tregojnë se bizneset kanë prioritet përmirësimin e përvojës së klientit duke ofruar opsione të shumta pagese dhe duke kursyer kohë klientëve. Të anketuarit duan përfitimet e përmirësimeve operacionale (48%) dhe reduktimeve në kostot e përpunimit (37%). Shumë duan opsione të zgjeruara për sigurimin e pagesave (36%) dhe oferta të personalizuara për klientët (35%).

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.