lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Tre hapa që duhet të ndërmerrni përpara se të investoni

155

Investimi është  që u lejon shumë njerëzve të arrijnë qëllimet e tyre më të mëdha, të tilla si blerja e një shtëpie, dërgimi i një fëmije në kolegj dhe aftësia për të dalë në pension. Megjithatë, disa njerëz i vendosin paratë e tyre në aksione përpara se të jenë gati, paralajmëron planifikuesi i certifikuar financiar Daglas Bonepart.

1. Vendosni qëllime

Para se të investoni paratë tuaja, është thelbësore që të kuptoni se çfarë po përpiqeni të arrini. Kjo është e rëndësishme sepse qëllime të ndryshme kërkojnë kohë të ndryshme për t’u arritur. për shembull, ju mund të dëshironi të blini një shtëpi, , shumë përpara se të shpresoni të dilni në pension.

Afati kohor i investimit ka një ndikim të madh në mënyrën se si i shpërndani paratë tuaja. Për çdo qëllim që shpresoni të arrini në më pak se katër vjet, përpiquni të krijoni rezervat tuaja të parave dhe të kurseni. Paratë për qëllime afatshkurtra nuk duhet të jenë në treg, sepse nuk dëshironi t’i shpenzoni.

2. Analizoni buxhetin tuaj

Hulumtimet tregojnë se më të shpërblyerit janë investitorët që investojnë paratë e tyre në aksione dhe vazhdimisht kursejnë. Për ta bërë këtë, ju duhet  të siguroheni që po i menaxhoni mirë të ardhurat dhe shpenzimet tuaja.

Në këtë mënyrë, ju do të dini se sa para mund të përballoni për të investuar rregullisht. Edhe pse  dëshironi të jeni në gjendje të investoni për një periudhë të gjatë kohore, është e natyrshme të bëni gabime gjatë rrugës, tha Boneparte, dhe ndonjëherë ju duhet të pauzoni përkohësisht ose të zvogëloni shumën që investoni.

3. Ndërtoni një fond emergjence

Nëse i vendosni paratë tuaja në treg përpara se të ndërtoni një fond emergjence me para të mjaftueshme, rrezikoni të prishni investimin tuaj nëse humbni punën tuaj ose nëse ndodh një shpenzim i papritur, tha Boneparte. Shumica e ekspertëve pajtohen se duhet të keni para të mjaftueshme në fond për të mbuluar shpenzimet e jetesës për gjashtë muajt e ardhshëm.

Unë jam i traumatizuar. “Dua të jem i sigurt financiarisht për gjashtë deri në nëntë muaj,” thotë ai.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos