lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Sindroma primare imunodeficitare DiGeorge

305

Është sëmundje që bën pjesë në grupin e anomalive primare të imunodeficiencës. Në mënyre direkte shkakton dëmtime në sistemin imunitar, sistemin kardiovaskular, dhe atë endokrin.
Arsyje e kësaj sindrome është delecioni i një pjese të kromozomit 22 (22q11), trashëgohet më mënyrë autosomale dominant.
Pasqyra klinike e kësaj sëmundje është variabile, varësishtë prej nivelit se sa janë të prekura sistemet e lartpërmendura.
Karakterisitkat: hipoplazi e timusit dhe gjëndrave paratiroide, anomali të zemrës, pamje specifike të fytyrës, sëmundje psiqike… Gjithashtu, këto individ janë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve autoimunitare, paraqitet limfocitopeni dhe aktivitet i ulët i qelizave imunitare. Ekziston ndjshmëri e madhe ndaj infeksioneve oportuniste.

Terapia: transplant i timusit, me çka përmirësohet gjendja e përgjithshme e pacientit.

Përmbledhje dhe përshtatje:
WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos