lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Si të mbijetoni recesionin – çfarë thotë Bafet

162

Shumë sinjale tregojnë për një recesion. Ja çfarë tha miliarderi Warren Buffett për mënyrën e përgatitjes.

Kërkoni mundësi në kohë të vështira

“Lajmet e këqija janë miku më i mirë i një investitori.” Kjo ju lejon të blini një pjesë të së ardhmes së Amerikës me një çmim të zbritur”, shkroi ai në një artikull të New York Times të vitit 2008.

Në letrën e tij vjetore të vitit 2016 drejtuar aksionarëve, Bafet sugjeroi se retë e errëta do të mbushnin qiellin ekonomik dhe se “ari do të bjerë” së shpejti.

“Në kohë kaq të vështira, nuk duhet të harrosh kurrë dy gjëra. Së pari, frika e përhapur është miku i një investitori sepse bën blerje të volitshme. Së dyti, frika personale është armiku juaj. Është gjithashtu e pajustifikuar”, tha ai.

Investoni për një afat të gjatë

Në të njëjtën letër të vitit 2016, ai shkroi:

“Investitorët që shmangin kostot e larta dhe të panevojshme dhe thjesht ulen për një periudhë të gjatë me një koleksion të kompanive të mëdha amerikane të financuara në mënyrë konservative, janë pothuajse të sigurt se do të bëjnë mirë.”

Në një artikull të New York Times, Bafet deklaroi:

“Bizneset do të vuajnë realisht nga një ngadalësim i fitimeve, siç kanë përjetuar gjithmonë. Por shumica e kompanive të mëdha do të vendosin rekorde të reja fitimi pesë, 10 dhe 20 vjet nga tani”.

Pa një top kristali, është e vështirë të dihet nëse dhe kur do të ndodhë një recesion ose sa mund të zgjasë, por nëse historia është ndonjë tregues i së ardhmes, ekonomia gjithmonë rimëkëmbet.

Investoni në “asetet prodhuese”

“Aktivet prodhuese të tilla si fermat, pronat e paluajtshme dhe pronat e biznesit prodhojnë pasuri – shumë prej saj.” Shumica e pronarëve të pronave të tilla do të shpërblehen, “tha Bafet në letrën e tij vjetore të 2021 drejtuar aksionarëve.

Diversifikoni investimet tuaja

Në të njëjtën letër të vitit 2021, Bafet deklaroi se pas investimit në asete produktive, investitori, ndër të tjera, duhet të tregojë durim.

“Duhet vetëm kohë, qetësi e brendshme, diversifikim i madh dhe minimizimi i transaksioneve dhe tarifave,” thotë Bafet.

Investoni në veten tuaj

Në mbledhjen vjetore të aksionerëve të Berkshir Hatavej 2022, Bafet tha:

“Gjëja më e mirë që mund të bësh është të jesh jashtëzakonisht i mirë në diçka. Njerëzit do t’ju japin një pjesë të asaj që prodhojnë në këmbim të asaj që ju jepni.”

Ajo që ai do të thotë me këtë është se aftësitë, ndryshe nga paratë, janë rezistente ndaj inflacionit dhe recesionit.

“Deri më tani, investimi më i mirë është ai që zhvillon vetë dhe nuk tatohet fare”, thotë Buffett.

E papritura do të ndodhë. Bëhuni gati për të

Në një intervistë të vitit 2021 me CNBC, Buffett tha se gjëja më e madhe që mësoi nga pandemia ishte se sa të papërgatitur jemi për urgjencat që sapo ndodhin.

“Kam mësuar se njerëzit nuk dinë aq sa mendojnë se dinë. “Por gjëja më e madhe që mësoni është se një pandemi duhej të ndodhte dhe kjo nuk ishte më e keqja që mund të imagjinohej,” tha Buffett.

“Shoqëria ka  problem të madh përgatitjen për gjëra që janë larg, por që janë të mundshme dhe do të ndodhin herët a vonë.”

Mos harroni se recesionet nuk zgjasin përgjithmonë

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos