lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Shenjat që tregojnë se jeni më të zgjuar se mesatarja

144

Ka shumë njerëz në botën e biznesit që etiketohen si të zgjuar. Megjithatë, kjo mund të ketë më pak të bëjë me kapacitetin intelektual dhe më shumë me inteligjencën sociale ose emocionale. Për shembull, dikush me një pasqyrë të qartë dhe të mprehtë për situatat ose ai që bën gjykime të mira konsiderohet më i zgjuar se dikush që ka ndoshta më shumë njohuri, por nuk e njeh  mirë  realitetin.

Kjo lloj inteligjence, pra, nuk vjen përmes përvetësimit të më shumë njohurive apo ekspertizës; arrihet përmes intuitës, kuriozitetit, çiltërsisë dhe integritetit. Në shumicën e rasteve, njerëzit e zgjuar që zotërojnë këto cilësi marrin gjithashtu vendime të zgjuara.

Këtu janë katër zakone të njerëzve të zgjuar që mund të zhvilloni për të rritur ndikimin tuaj në shoqëri:

1. Ata pranojnë mençurinë e të tjerëve

Sigurisht, librat, webinarët, podkastet, klasat dhe të ngjashme do të ndihmojnë, por njerëzit e zgjuar zgjerojnë njohuritë e tyre përtej ndjekjes intelektuale. Një njeri i mençur është aq i mençur sa të thithë mençurinë e të tjerëve, duke pranuar se nuk di gjithçka. Motoja vijon: Nëse je personi më i zgjuar në dhomë, atëherë je në dhomën e gabuar.

Në mënyrë metaforike, ata e shohin veten si peshq të vegjël në lumin e madh të jetës. Ata do të kërkojnë lidhje dhe takime për të mësuar të bëjnë gjëra të reja. Kjo përfshin kërkesën për “mentorë të kundërt”.

Për vite me radhë menduam se mentorët ishin  më të vjetër dhe më me përvojë. Por në epokën dixhitale, njerëzit e zgjuar përfitojnë nga mësimet nga mentorët e kundërt, të cilët mund të jenë më të rinj dhe më pak me përvojë, por janë më të zgjuar teknologjikisht dhe e dinë se cilat janë tendencat, ku po shkon bota.

Njerëzit e zgjuar janë të hapur ndaj ideve të reja dhe përdorin marrëdhënie të kundërta mentorimi si një strategji pune. Nëse jeni menaxher, kërkoni dhe dëgjoni punonjësit e gjeneratës Z për të marrë një perspektivë të re mbi strategjinë e biznesit.

2. Ata praktikojnë vetëdijen

Vetëdija mund t’ju paralajmërojë se në cilat marrëdhënie të investoni dhe cilët njerëz të kërkoni këshilla. Nëse ata janë duke drekuar me dikë që përhap thashetheme keqdashëse për të tjerët, njerëzit e zgjuar janë mjaft intuitiv për të ditur se ata janë të radhës në listën e tij. Ata largohen dhe shmangin burimin e thashethemeve toksike.

Ata janë gjithashtu të vetëdijshëm për të menduarit në grup . Mendimi në grup është i rrezikshëm dhe ndodh kur një grup njerëzish marrin vendime ose nxjerrin përfundime bazuar në opinionin e shumicës, zakonisht nga frika e mospajtimit ose ndryshimit, në vend që të kërkojnë mendim kritik dhe këndvështrime të ndryshme. Një person i zgjuar përdor vetëdijen për të njohur këta “flamuj të kuq” dhe për të shmangur grackat e çdo situate.

3. Janë kuriozë intelektualisht

Albert Einstein e tha mirë: “Unë nuk kam talent të veçantë. Unë jam thjesht kurioz me pasion”. Harvard Business Review raporton se njerëzit me një “koeficient kurioziteti” (CQ) më të lartë gjenerojnë ide më origjinale, dhe ky “stil i të menduarit” çon në nivele më të larta të përvetësimit të njohurive me kalimin e kohës.

4. Janë dëgjues të jashtëzakonshëm

Dëgjimi aktiv është një nga aftësitë udhëheqëse më pak të mësuara, por më të përdorura. Siç tregojnë studimet shkencore, ne kalojmë 70 deri në 80 për qind të orëve tona të zgjimit në një formë komunikimi, dhe nga ajo kohë kalojmë 45 për qind duke dëgjuar.

Edhe pse shumë do të supozonin se janë dëgjues të mirë, hulumtimet tregojnë se shumica prej nesh janë dëgjues të varfër dhe joefektiv. Kur flasim me kolegët ose klientët për 10 minuta, studimet tregojnë se i kushtojmë vëmendje më pak se gjysmës së bisedës. Brenda 48 orëve, i gjithë informacioni që kemi ruajtur reduktohet në 25 për qind. Me fjalë të tjera, ne shpesh kuptojmë dhe mbajmë vetëm një të katërtën e asaj që dëgjojmë.

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos