lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Pse nuk po i arrijmë qëllimet tona?

135

Secili prej nesh ka një qëllim ose ëndërr. Ndonjëherë arritja e tyre konsiderohet e paarritshme, por a është vërtet kështu? Ndoshta thjesht kemi taktikat e gabuara.

Vendosja e qëllimeve, planifikimi, realizimi. Çdo qëllim dhe realizimi i tij bazohet në këto tre hapa. Edhe pse në pamje të parë tingëllon shumë e thjeshtë apo si “zbulimi i ujit të nxehtë”, nëse do të ishte e vërtetë, të gjithë do të realizonin ëndrrat e tyre pa problem, por nuk është kështu. Pse?

Është e nevojshme që qëllimi të përcaktohet qartë dhe më pas të planifikohen hapat që do të ndërmerren për arritjen e tyre. Ai nënkupton përcaktimin e disa qëllimeve më të vogla, zotërimi i të cilave na çon një hap më afër qëllimit tonë, pavarësisht nëse bëhet fjalë për një kërkim pune, një ndryshim të vendit të punës apo disa plane të tjera. Avantazhi i kësaj ndarjeje është se çdo qëllim duket i arritshëm kur e ndani në pjesë më të vogla.

10 “pengesa” në rrugën drejt qëllimit

Ndonjëherë qëllimet që kemi janë të paarritshme sepse hasim një pengesë që në fillim, pra në përcaktimin e saj. Por kjo nuk është e vetmja pengesë që mund të hasni.

1. Nuk jeni të sigurt se çfarë saktësisht dëshironi

Shumica prej tyre duan shumë gjëra, por nuk dinë të përcaktojnë saktësisht pse e duan atë (p.sh. “Unë thjesht dua të regjistrohem në një kolegj, pastaj do të shoh se çfarë dhe si…”). Një dëshirë e fortë na shtyn përpara, por vetëm nëse kemi një ide shumë të qartë se pse duam diçka.

2. Qëllime të paqarta

Qëllimet e paqarta duken të paarritshme (p.sh. dua të kem një punë të mirë.) Çdo synim duhet të jetë i qartë, specifik dhe madje i matshëm, kështu që do të ishte mirë ta shkruanim në një copë letër dhe pastaj ta ndajm në qëllime afatshkurta dhe afatgjata.

Qëllimet më të vogla ju mbajnë gjithmonë në rrugën e duhur dhe ato kanë përfitimin e shtuar për të qenë të arritshëm. Për më tepër, zotërimi i secilës prej tyre ju forcon motivimin dhe ju inkurajon të hidhni hapin tjetër.

3. Mungesa e fokusit/planit

Kur përcaktoni një qëllim, merrni parasysh të gjithë faktorët: familjen, shëndetin, punën, etj. (P.sh. Nëse planifikoni të merrni një kredi për shtëpi, kini parasysh që një ditë do të keni një fëmijë dhe do t’ju duhet të ndani një pjesë të parave për të , a keni të ardhura që do t’i mbulojnë të dy pagesat?).

4. Mungesa e motivimit

Kjo është pengesa më e madhe, veçanërisht nëse duhet të arrini qëllimin ashtu siç dini. Për shembull, gjetja e një pune është një qëllim i rëndësishëm, të cilit shpesh i paraprijnë sfida të mëdha apo edhe humbje. Për të mos humbur motivimin, gjeni frymëzimin në një rrugë të tërthortë. (P.sh. në vend që të mendoni se si “duhet” të gjeni një punë, mendoni për gjërat e mira që do të dëshironit të përballonit një ditë (p.sh. udhëtimet). Edhe pse ka më shumë gjasa që rroga e parë t’ju “shkojë”në ushqim, shpenzimet e përgjithshme dhe këstet e kredisë, megjithatë të ëndërrosh për udhëtime është më e mirë për motivim sesa të ëndërrosh për pagesën e faturës së telefonit.)

Në kërkimin tuaj për motivim, mbështetuni në ëndrrat tuaja, jo në mbështetjen morale të të tjerëve. Cdo person ka shqetësimet e veta dhe nuk mund t’ju ofrojë mbështetje të përjetshme dhe pa rezerva. Bëhuni mbështetësi juaj më i madh dhe besoni në veten tuaj edhe kur të tjerët nuk kanë kohë të besojnë në ju.

5. Mungesa e këmbënguljes

Këmbëngulja nuk është vetëm rezultat i punës së kujdesshme, por edhe aftësia për të menduar në mënyrë kreative, e cila do t’ju ndihmojë të gjeni një zgjidhje në situata të vështira.

Falë këmbënguljes, nuk do t’ju vijë kurrë në mendje të “dorëzimi”. Këmbëngulja do të thotë gjithashtu të merrni përgjegjësi për qëllimet tuaja, bëni diçka sot, jo nesër.

6. Stresi

Stresi vjen në forma dhe kohë të ndryshme: frika nga dështimi, mungesa e mbështetjes, shumë detyrime, shumë pak kohë. Stresi nuk luftohet lehtë, ngushëllimi është se disa situata jetësore nuk janë aq stresuese sa duken. Filloni luftën me disa ushtrime relaksimi.

7. Mungesa e aftësive të caktuara

Ndonjëherë ne e dimë se çfarë duam, por nuk dimë si ta realizojmë atë. Për fillestarët, është e rëndësishme të jesh i hapur për të mësuar. Kërkoni ndihmë dhe këshilla nga të tjerët. Ka miliona shembuj njerëzish që kanë arritur diçka nga vetë-studimi. Zotërimi i një aftësie të re rrit besimin.

8. Mungesa e fleksibilitetit

Sado e mirë që është t’i përmbahesh planeve, është gjithashtu e keqe të mos jesh në gjendje t’i modifikosh ato sipas nevojave  tua. Çdo problem mund të shihet nga këndvështrime të ndryshme. Për çdo pengesë, kërkoni zgjidhje të shumta.

9. Pamundësia për të mësuar nga gabimet tuaja

Të gjithë bëjnë gabime, por vetëm të zgjuarit mësojnë nga gabimet e tyre. Ju mësoni një mësim të ri nga çdo gabim.

10. Përditësimi i planeve

Herë pas here, nuk është ide e keqe të rishikoni planet tuaja dhe të shihni se si po ecin. Sa qëllime të vogla keni arritur të realizoni? A janë shfaqur të reja ndërkohë? Ju mendoni, do të shkoni në të njëjtin rend? Kjo do t’ju ndihmojë të arrini qëllimin tuaj të vendosur.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos