lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Për shkak të virusit COVID-19, FINKI vazhdon mësimet në mënyrë elektronike

803

Një sistem mësimi në distancë, më saktësishtë përmes internetit është duke u zbatuar nga Fakulteti i Shkencës së Informacionit dhe Inxhinierisë Kompjuterike, pranë Universitetit “Shën Qirili dhe Metodi” në Shkup, në mënyrë që studentët të jenë në gjendje të vazhdojnë mësimet me shumë siguri dhe të zbatojnë rekomandimet e Qeverisë për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Dekani i FINKI-të, Prof. doc. Ivan Çorbev, dje në ueb faqen e fakultetit njoftoi për risitë e reja. Në një intervistë për fakulteti.mk ai shpjegon në detaje zbatimin e udhëzimeve telekonferenciale, të cilën e kemi paraqitur më poshtë.

Dje në FINKI u zhvillua një hap i madh në mësimdhënie. Për çfarë bëhet fjalë?

Këto ditë kemi filluar të përdorim e mësimit në distancë, të instaluar në sistemet tona të menaxhimit të të mësuarit. Dje mbajtëm orën tonë të parë eksperimentale me studentët dhe gjithashtu mbajtëm seancën e parë me këshillin e mësimdhënies FINKI përmes platformës telekonferencuese. Seanca kishte rreth 80 përdorues në internet dhe rezultati i takimit shumë-orësh ishte më se i kënaqshëm. Tema e seancës ishte pikërisht vendosja e sistemit të mësimit në distancë, aspektet praktike të prezantimit të mësimeve, leksioneve përmes videove, programimit të zgjidhjes, si dhe detyrave matematikore në kohë reale përmes transmetimit të videove, aspekteve të mbrojtjes së të dhënave personale, etj. Ne matëm poashtu edhe ngarkesën e rrjetit, ngarkesën e serverit CPU, etj.

Ju përmendet se është mbajtur ora e parë e tillë, na spjegoni pak për atë?

Dje u mbajt ora e parë nga zëvendësdekani për mësimdhënie, doc. dr. Petre Lameski, dhe rezultatet janë të kënaqshme, por mësuam edhe disa udhëzime që duhet përmirësuar për javën e ardhshme. Sipas një sondazhi në fund të orës, 90% e studentëve në përgjithësi thanë se ishin të kënaqur. Mes komenteve nga studentët kishte nga ata që e konsideruan qasje më të mirë sesa mësimi në një klasë ose një student që ndjek klasën në një telefon celular. Për më tepër, organizimi i orëve të tilla do t’u sigurojë studentëve përgjegjësi dhe aktivitete që do të plotësojnë kohën e tyre në shtëpi. Ne do t’u japim atyre nxitje shtesë për të qëndruar në shtëpi në vend se të qëndrojnë jashtë dhe kjo mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së koronavirusit Covid 19.

A e keni planifikuar ketë lloj të spjegimit të msimit prej më herët apo situata aktuale e pandemisë ju ka shtyrë të merrni një hap të tillë?

FINKI deri më tani ka qenë pjesë e një numri të madh projektesh që përfshijnë mësimin në distancë, me të cilin ne kemi hulumtuar fushën, kemi blerë pajisje telekonferencuese, kemi kryer mësime eksperimentale dhe kemi botuar punime. Por tani, nën presionin e rrethanave të jashtëzakonshme, me përhapjen e pandemisë Covid-19, na është dashur të përdorim përvojat tona për të vendosur një sistem të tillë. Ne filluam instalimin e azhurnimit të sistemit të mësimit në distancë në fillim të kësaj jave në pritje të disa masave të jashtëzakonshme për të parandaluar përhapjen e virusit.

Ekipi në Qendrën Kompjuterike FINKI të udhëhequr nga zëvendësdekani dhe Prof. doc. Boro Jakimovski është dashur të dimensionojë serverat e duhur virtual dhe lidhjet në rrjet, të zgjedhë softuerin e duhur, ta instalojë dhe adaptojë atë, për të siguruar cilësi me kurse më të larmishme dhe specifike, me më shumë përdorues, dhe më e rëndësishmja, për të siguruar ndërveprim në mësim, d.m.th. mundësi për komunikim të dyanshëm, pyetje dhe konsultime. Logjistika e gjithë operacionit është e gjerë dhe ka shumë aspekte që duhen adresuar. Konkretisht për zgjidhjen e detyrave matematikore kemi blerë tableta speciale të shkrimit të llojit me stilolaps. Vazhdojmë me orët eksperimentale në një sërë rrethanash, optimizime të platformave, përmirësime udhëzimesh, dhe presim që zyrtarisht të fillojnë me të gjitha grupet të martën, saktësisht një javë pas ndërprerjes së epidemisë së koronavirusit.

Një mënyrë alternative e mësimdhënies ka dëshmuar se është e nevojshme në raste urgjente. Duke pasur parasysh që në mësimdhëniet e FINKI do të marrin pjesë mbi 4,000 studentë aktivë, a mund të adaptohet e njëjta zgjidhje për arsimin e mesëm?

FINKI ka punuar me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës për të prezantuar dhe mirëmbajtur shërbime të arsimit elektronik që nga fillimi i saj. Ne jemi duke koordinuar planifikimin e disa projekteve për krijimin e sistemeve të menaxhimit të mësimit në nivel kombëtar. Duke pasur parasysh situatën, zbatimi i projekteve do të përshpejtohet.

Burimi: fakulteti.mk

Përgatiti dhe përshtati:
WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos