lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Njerëzit e suksesshëm nuk bien në këto kurthe mendore

131

Truri ynë është vazhdimisht në kërkim të logjikës dhe nxjerr përfundime të caktuara nga gjërat që na rrethojnë dhe na ndodhin. Por ato përfundime ndonjëherë mund të jenë të gabuara dhe të na dëmtojnë. Nëse modelet me të cilat nxjerrim përfundime të gabuara përsëriten, atëherë mund të themi se kemi rënë në një kurth të caktuar mendor.

Këtu janë disa prej tyre:

Vendime emocionale

Një nga gabimet më të zakonshme është kur emocionet zëvendësojnë faktet në momentet kur  marrin vendime. Është një nga kurthet më të zakonshme mendore në të cilat biem.

Për shembull: “Unë mendoj se idetë e mia nuk janë të vlefshme, kështu që nuk do t’i paraqes në një takim biznesi, por do t’i lë të tjerët të flasin.”

Arsyetimi emocional i bën njerëzit të marrin vendime të gabuara. Në vend të kësaj, ne duhet ta shikojmë problemin në mënyrë racionale dhe të mendojmë se çfarë mund të bëjmë për ta zgjidhur atë.

Zhvendosja e fajit

Ne të gjithë priremi të zhvendosim fajin kur i kërkojmë llogari të tjerëve për veprimet dhe ndjenjat tona.

Për shembull: “Unë e bëj punën në mënyrë perfekte, por drejtori më urren dhe për këtë arsye unë nuk përparoj”. Ne shpesh fajësojmë të tjerët sepse është më e lehtë të ruajmë një ndjenjë të vetëvlerësimit dhe të mos pranojmë të metat tona.

Gjithashtu do të thotë që ne nuk mësojmë nga gabimet tona dhe nuk bëjmë asgjë për të përparuar . Ekspertët ju këshillojnë të pranoni fajin tuaj dhe të mendoni se çfarë mund të bëni për të përmirësuar cilësitë tuaja.

Falsiteti i drejtësisë

Ata që gabojnë në anën e drejtësisë besojnë se në fund, çdo situatë do të përfundojë në një mënyrë të drejtë.

Për shembull: “Një koleg u gradua dhe unë jo. “Nuk është e drejtë sepse unë punoj më shumë se ai.”

Ke të drejtë, bota nuk është gjithmonë e drejtë dhe është mirë ta pranosh këtë. Përndryshe, do të ndjeni zemërim dhe hidhërim nga të cilët do të lëndoni më shumë veten. Në vend që të reagoni emocionalisht, thuajini vetes: “Unë meritoj promovim, por jo gjithmonë kam kontroll mbi gjithçka. “Ndoshta mund të flas me shefin për atë që duhet të bëj, për të qenë unë herën tjetër.”

Personalizimi

Personalizimi është kur ne përjetojmë gjithçka personalisht dhe shpesh fajësojmë veten për diçka pa ndonjë arsye logjike.

Për shembull: “Djali im mori një notë të keqe në shkollë, dhe unë jam fajtor që nuk punoj me të sa duhet.”

Psikologët thonë se personalizimi mund të çojë në emocione të tilla si faji, turpi dhe ndjenjat e papërshtatshmërisë.

Për t’u marrë me këtë kuptim të shtrembëruar, merrni parasysh atë që keni bërë gabimisht në këtë rast. Pastaj merrni parasysh nëse jeni i vetmi fajtor. Nëse e shikoni problemin nga një këndvështrim i jashtëm, mund të shihni se, në fakt, një numër faktorësh kanë luajtur një rol në rezultatin përfundimtar dhe që ju mund të mos jeni fajtori kryesor.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos