lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Në rritjen e potencialit… qëllimet dhe përcaktimi i qëllimeve!

495

Vendosja e qëllimeve është një veprim që i dallon ata që e zhvillojnë vetveten dhe ata që përpiqen për një gjë apo që merren me një gjë të caktuar. Përcaktimi i qëllimeve na mundëson që ta krijojmë të ardhmen që dëshirojmë ta posedojmë më tepër se sa jetën që të tjerët dëshirojnë ta posedojnë. Në përcaktimin e qëllimeve ne përfitojmë. Këtu janë 7 mënyra për përcaktimin e objektivave të arritshme.

          Fillo prej fuqive tua

            Ndonëse qëllimet e tua mund t’i bazosh në diçka që ti e dëshiron apo preferon, mundësitë e tua për sukses janë më të mëdha nëse, së pari, i bazon ato mbi fuqitë (aftësitë) e tua dhe së dyti, mbi mundësitë aktuale që ofron fusha jote. Për t’i gjetur fuqitë e tua (anët e forta), bëj pak hulumtim mbi vetveten, për fuqitë, dobësitë, mundësitë dhe kërcënimet (rreziqet).

            · Fuqitë janë gjërat në të cilat je i fortë dhe gjatë realizimit të së cilave kënaqesh. Objektivat e bazuara në fuqitë sigurojnë motivim.

            · Dobësitë janë gjërat që duhet t’i bësh, por nuk dëshiron t’i bësh dhe në të cilat zhvillimi shkon ngadalë.

            · Mundësitë janë rrethana të jashtme që pret të lindin apo t’i krijosh që do të ndihmojnë për të ecur drejt qëllimeve tua.

            · Kërcënimet janë ato rrethana të jashtme që janë të papëlqyeshme për të të ndihmuar dhe mund të të shpien prapa.

            Përderisa ne duhet të hedhim një sy në dobësitë dhe kërcënimet, qëllimet tona duhet të ndërtohen përreth fuqive dhe mundësive.

          Shënoji qëllimet e tua

            Qëllimet e shënuara ngërthejnë në vete mënyrën e transformimit të dëshirave në nevojë, pamundësive në mundësi, ëndrrave në plane dhe planet në realitet. Veprimi i të shkruarit i qartëson qëllimet e tua dhe të siguron rrugë të kontrollimit të progresit (zhvillimit). Madje mund t’i shtoni edhe arsyet, në mënyrë që të fitoni më shumë motivacion.

            Një djalosh 15-vjeçar në vitin 1920 shkroi një listë me qëllime që ai dëshironte t’i arrijë gjatë jetës së tij. Aty u përfshinë: zbulimi i lumit Nil, ngjitja në kodrat më të larta të botës, ndjekja e karrierës në medicinë, martesa dhe lindja e fëmijëve, mësimi i tri gjuhëve të huaja, vizitimi i vendlindjeve të gjyshërve në Danimarkë dhe Angli, vrapimi i një milje në 5 minuta dhe shumë të tjera. Ai shkroi 127 qëllime dhe kur erdhi shekulli XXI, ai e arriti qëllimin e 109, që ishte përjetimi i shekullit XXI. Si e arriti shumicën e qëllimeve të tij? Me anë të të shkruarit të qëllimeve si mënyrë e angazhimit ndaj ëndrrave të tij.

          Ëndërro shumë

            Një nga faktorët që e pengon realizimin e potencialit tonë të plotë është besimi se nuk mund të arrijmë qëllime të larta. Mendimi i atyre që arrijnë qëllime të larta është se gjithmonë mund të arrijmë më larg se sa mendojmë. David Schwartz në librin e tij “Mrekullia e të menduarit për gjëra të mëdha” thotë: “Qëllimet e mëdha i tërheqin burimet e mëdha sikurse magneti”.

            Nuk ka asgjë të keqe në të menduarit për gjëra të mëdha kur i vendos qëllimet e tua. Por duhet të mbash mend se një qëllim dhe një ëndërr nuk janë gjithnjë e njëjta gjë.

          Shtroje çdo qëllim

            Pasi ta kesh vendosur qëllimin tënd përfundimtar, më pas duhet t’i vendosësh qëllimet e ndërmjetme që do të shpijnë atje ku dëshiron të jesh. Mos i shtro ato shumë lehtë ose në mënyrë shumë ambicioze, sepse mund që nesër t’i anashkalosh dhe t’u shmangesh. Tento ta sfidosh këtë gjë në veten tënde.

Përmblodhi dhe përshtati

STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos