lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Kush e shpiku makinën shkruese?

2,083

Makina shkruese ishte mjet i dobishëm për të shkruar deri në shpikjen e kompjuterave.
Një makinë shkrimi është një pajisje mekanike ose elektromekanike e punuar me dorë për prodhimin e karaktereve të shtypura në letër. Si një tastierë, një makinë shkrimi ka çelësa që prodhojnë karaktere të ndryshme në letër kur shtypen. Ekzistojnë lloje të ndryshme të makinave shkruese, duke përfshirë makinën e shkrimit elektrik dhe makinerike. Makina e shkrimit u prezantua në 1874 dhe u bë e njohur vetëm në vitet 1880. Deri në vitet 1980, makinat shkruese ishin të zakonshme në pothuajse të gjitha zyrat në shumicën e qyteteve në të gjithë botën dhe përdoren për të gjitha shkrimet. Me shpikjen e kompjuterave dhe laptopëve personalë, makinat shkruese janë zëvendësuar kryesisht në shumicën e zyrave. Sidoqoftë, paraqitja QWERTY e projektuar për makinën përdoret akoma në shumicën e pajisjeve.

Një histori e shkurtër e makinave shkruese

Kur u bë teknologjikisht e mundur të shkruani ide në një copë letër në vend se të shkruani me dorë, një instrument shkrimi u bë realitet dhe domosdoshmëri. Në vitin 1575, Francesco Rampazetto, një shtypës italian, shpiku makinën e njohur si “scrittura tattiled” që mund të bënte shtypjen e shkronjave në një copë letër. Sidoqoftë, koncepti i makinës shkruese mund të gjurmohet në vitin 1714 kur Henry Mill mori një patentë për një makinë artificiale që mund të transkriptonte ose të bënte shtypjen e shkronjave veçmas ose progresivisht njëra pas tjetrës. Në 1802, Pellegrino Turri zhvilloi një makinë shkrimi unike për motrën e tij të verbër për t’i dhënë mundësi asaj të shkruante. Vitet në vijim panë shpikës të shumtë në Amerikë dhe Evropë që punojnë në makina shkrimi. Në 1865, Rasmus Malling-Hansen shpiku makinë shkrimi e parë të shitur në treg e njohur si Hansen Writing Ball. Sidoqoftë, makina e parë që shitet me sukses është e njohur si makina shkrimi Sholes and Glidden dhe u shpik në 1867 nga Christopher Latham Sholes së bashku me Samuel Soule dhe Carlos Glidden.

Pritja Publike e Shpikjes

Në vitin 1873, E. Remington dhe Sons fituan dhe përmirsuan makinën dhe e vendosën në treg po të njejtin vit në muajon Korrik si Remington Nr.1. Për industritë dhe bizneset e korporatave, veçanërisht në fund të shekullit të 19-të, kishte një kërkesë në rritje për makinat shtypëse për të cilat pajisja Sholes dhe Glidden ishte e përshtatshme për të. Sidoqoftë, publiku fillimisht ishte skeptik ndaj pajisjes dhe e shikonte me dyshim. Për ta keqësuar, makina mund të shkruante vetëm shkronja të mëdha, të cilat disa njerëz i konsideronin fyese. Sidoqoftë, me prezantimin e Remington Nr.2, shumica e shqetësimeve u adresuan pasi makina ishte më miqësore dhe gjithashtu mund të shkruante në të dy rastet, shkronja të vogla dhe të mëdha.

Përmblodhi dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos