lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Frontend Vs Backend: Cili Është Dallimi?(Pjesa E Dytë)

428

Frontend

Zhvilluesit Frontend ndërtojnë duke pasur parasysh përdoruesin. Zhvillimi në front është një stil i programimit kompjuterik që fokusohet në kodimin dhe krijimin e elementeve dhe veçorive të një faqe interneti që do të shihet nga përdoruesi. Ka të bëjë me sigurimin që aspektet vizuale të një faqe në internet janë funksionale. Ju gjithashtu mund të mendoni për frontin si “ana e klientit” të një aplikacioni. Le të themi se jeni një zhvillues i frontit. Kjo do të thotë se detyra juaj është të kodoni dhe të vini në jetë elementet vizuale të një faqe interneti. Do të përqendroheni më shumë në atë që përdoruesi sheh kur viziton një faqe interneti ose aplikacion. Dhe, do të dëshironit të siguroheni që faqja të jetë e lehtë për t’u ndërvepruar ndërsa funksionon pa probleme.

Këta zhvillues marrin dizajnet vizuale nga dizajnerët UX dhe UI dhe sjellin në jetë faqen e internetit, duke u siguruar që ajo të funksionojë mirë për përdoruesit. Një nga mënyrat e shumta që mund të përdorni aftësitë e para është krijimi i një uebsajti statik, i cili është një uebsajt me përmbajtje fikse që i dorëzohet shfletuesit të një përdoruesi pikërisht ashtu siç është ruajtur. Ju mund të hasni në një faqe interneti statike nëse ndodh një faqe interneti të biznesit të vogël që nuk i lejon përdoruesit të kryejnë ndonjë detyrë interaktive.

Backend

Zhvillimi i backend-it përqendrohet në anën e faqes së internetit që përdoruesit nuk mund ta shohin. Është ajo që e bën një faqe interaktive. Backend mund të quhet gjithashtu “ana e serverit” e një faqe interneti. Si shembull, le të themi se po drejtoni një uebsajt të mediave sociale. Ju duhet një vend i aksesueshëm për të ruajtur të gjitha informacionet e përdoruesve tuaj. Kjo qendër ruajtëse quhet një bazë të dhënash dhe disa shembuj të përdorur gjerësisht përfshijnë Oracle, SQL Server dhe MySQL. Bazat e të dhënave drejtohen nga një server, i cili në thelb është një kompjuter i largët. Një zhvillues i fundit do të ndihmojë në menaxhimin e kësaj baze të dhënash dhe përmbajtjes së sajtit të ruajtur në të. Kjo siguron që elementët e përparme në faqen tuaj të internetit të mediave sociale mund të vazhdojnë të funksionojnë siç duhet ndërsa përdoruesit shfletojnë përmbajtjen e ngarkuar dhe profilet e tjera të përdoruesve.

Ndërsa përdoruesit nuk ndërveprojnë drejtpërdrejt me pjesën e backit të një faqe interneti, ata do të ndërveprojnë në mënyrë indirekte me elementët në të cilët punojnë këta zhvillues përmes një aplikacioni të përparmë. Zhvillimi i pjesës së pasme merret me ruajtjen dhe rregullimin e të dhënave duke siguruar gjithashtu që pjesa e frontit të funksionojë mirë.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos