lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Ekspertët gastroenterolog flasin për rëndësinë e fibrave dietike

313

Kemi lexuar shumë për përfitimet shëndetësore të proteinave, por shumë shpesh, dobitë e ngrënies së fibrave anashkalohen. Këtu kemi sqarime nga 10 ekspertë gastoenterolog.

Mark Babyatsky, MD, kryetar i departamentit të mjekësisë në malin Sinai, në qytetin e Nju Jorkut

Fibrat dietike, që gjenden veçanërisht në perime, fruta, fasule dhe drithëra, ndihmojnë në mbajtjen e rregullt të lëvizjeve të zorrëve. Individët që konsumojnë dieta me fibra të larta kanë shkallë shumë më të ulët të kapsllëkut sesa individët që hanë një dietë me fibra të ulët, plus ata kanë më pak hemorroide dhe divertikula (dalje) në zorrën e trashë. Shumë fibra mund të rezultojë në jashtëqitje të lirshme, fryrje apo edhe diarre.

Kenneth Brown, MD, gastroenterolog

Fibra dietike është termi i përdorur për të përshkruar kombinimin e fibrave të patretshme dhe të tretshme. Fibra e tretshme është forma e fibrës që tretet në ujë. Shembuj të ushqimeve që përmbajnë fibra të tretshme përfshijnë frutat, tërshërën, bishtajoret dhe elbin. Fibra e patretshme vjen nga muret e qelizave bimore dhe nuk tretet në ujë. Shembuj të ushqimeve që përmbajnë fibra të patretshme përfshijnë grurin, perimet dhe farat. Fibra funksionon si duke grumbulluar jashtëqitje dhe duke mbajtur ujin.
Përveç kësaj, bakteret ndihmojnë në tretjen e fibrave, të cilat prodhojnë përbërës të shëndetshëm për zorrën e trashë, siç janë acidet yndyrore me zinxhir të shkurtër. Fibrat mund të jenë të dobishme si për diarre ashtu edhe për kapsllëk, në varësi të sasisë së lëngjeve të marra me fibrat. Fibra mund të bëhet një agjent kaps nëse sasia e lëngut të marrë është shumë e ulët.

Lisa Ganjhu, DO, gastroenterologe

Fibra luan një rol të madh në shëndetin e tretjes. Fibra është karburanti që përdorin qelizat e zorrës së trashë për t’i mbajtur ato të shëndetshme. Fibrat gjithashtu ndihmojnë për të mbajtur rrjedhjen e traktit tretës, duke mbajtur jashtëqitje të buta dhe të rregullta. Është e mundur që të merrni shumë fibra dhe trupi juaj do ta dijë këtë. Ju mund të përjetoni fryrje dhe shumë më tepër lëvizje të zorrëve sesa jeni mësuar normalisht.

Jo Ann Hattner, MPH, RD

Fibrat janë kryesisht karbohidrate jo të tretshme. Fibrat janë përbërës të ushqimeve bimore, frutave, perimeve, fasuleve dhe bizele të thata, thjerrëzave, arrave dhe farave – çdo ushqim që klasifikohet si bimë. Fibra siguron strukturë. Mendoni për kërcellin e selinos dhe fijet e dukshme vertikale të fibrave që dikush shpesh kapet në dhëmbët e tyre. Përveç kësaj, për shkak se fibrat nuk janë të tretshme, ato kontribuojnë në rritjen e jashtëqitjes dhe shtojnë formën në jashtëqitje. Njerëzit me parregullsi shpesh këshillohen të rrisin marrjen e fibrave dhe lëngjeve.

Por a mund të merrni shumë? Epo, po, ju mund të merrni shumë nga çdo gjë. Por ju do ta dini kur ta bëni. Kur hani shumë fibra, sistemi juaj tretës mund të jetë i mbingarkuar dhe do të vuani nga fryrje barku dhe do të kaloni gazra të tepërta. Ju nuk e dëshironi këtë, kështu që mbani një mendje të hapur dhe hani aq shumë fibra sa ju nevojiten personalisht për të qenë të rregullt dhe për të shijuar një bark të sheshtë.

Një rol tjetër vërtet i rëndësishëm i fibrave është se disa fibra janë prebiotikë – që do të thotë se ato fermentohen në zorrën e trashë nga bakteret e dobishme të shëndetshme. Produktet e këtij fermentimi, të cilat përfshijnë acide yndyrore me zinxhirë të shkurtër, mendohet të jenë të shëndetshme për mukozën e zorrës së trashë. Përveç kësaj, mjedisi acid që rezulton nga fermentimi është jomiqësor për mbijetesën e baktereve patogjene (të dëmshme) që shkaktojnë sëmundje dhe mund të kontribuojnë në një mjedis jo të shëndetshëm të kolonit. Prisni më shumë gjetje kërkimore mbi këtë temë.

Lisa Pichney, MD, gastroenterologe

Fibrat janë të mira për traktin gastrointestinal sepse i japin masë jashtëqitjes, duke ndihmuar në lubrifikimin dhe kalimin e zorrës së trashë. Shumë fibra mund të rezultojë në prodhim të padëshiruar të gazit.

Seth Rosen, MD, gastroenterolog

Një dietë e pasur me fibra mund të kontribuojë shumë në shëndetin gastrointestinal, si dhe në një mënyrë jetese të përgjithshme të shëndetshme. Fibra ndihmon në rregullimin e lëvizjeve të zorrëve në mënyrë që ato të mos jenë shumë të lirshme ose shumë të forta dhe mund të ulin rrezikun e divertikulozës dhe divertikulitit. Shumica e ushqimeve me fibra të larta priren të jenë të ulëta në kalori, sheqer dhe yndyrë, kështu që ato janë përgjithësisht të shëndetshme. Kur hahet ushqime me fibra të larta, njeriu mund të ndihet më i ngopur dhe në këtë mënyrë më pak i prirur për të ngrënë tepër.

Përmblodhi dhe përshtati:

STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos