lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Dollari në vitin 2022: Rritja e normave të interesit dhe luhatjet e çmimeve

385

Investitorët po përgatiten për një rritje të dollarit vitin e ardhshëm. Por marrëveshjet më të mira të monedhës ka të ngjarë të mbeten në vitin 2021.

Shumë kompani si Morgan Stanley, Sumitomo Mitsui Trust Asset Management dhe Lombard Odier parashikojnë se dollari do të rritet vitin e ardhshëm, duke shtuar se nuk do të jetë rritje e madhe . Arsyeja është se tregtarët nxitojnë të parashikojnë politikën ofanzive të Rezervës Federale dhe të blejnë monedhën kundrejt pothuajse të gjitha monedhave kryesore, para se të rriten normat e interesit në SHBA.

“Dollari pritet të rritet në gjysmën e parë të vitit 2022, banka qendrore që ka të tërheqë mbështetjen në mars dhe të fillojë të rrisë normat e interesit në qershor,” tha Naoya Oshikubo, menaxherja e Sumitomo, e cila menaxhon rreth 740 miliardë dollarë.

Monedha amerikane ka të ngjarë të fshijë një pjesë të rritjes së saj në gjysmën e dytë, por adaptimet do të jenë të moderuara dhe do të eliminojnë vetëm rritjen e tepërt të lidhur me pritjet në rritje përpara se të rriten normat e interesit.

Dollari shtoi rreth 5% në vlerën e tij dhe Indeksi i Dollar Spot Bloomberg synon rritjen e tij më të madhe vjetore në 6 vitet e fundit. Studimi i Bank of America Corp. tregon gjendjen më serioze në rritje në pozicionimin e aktiveve që nga viti 2015. Pozicionet e gjata neto të hapura nga fondet mbrojtëse ndaj monedhës janë në nivelin më të lartë që nga qershori 2019, për shkak të pritshmërive për efektin e politikës së vjetëruar monetare  në Shtetet e Bashkuara. Kjo është një kthesë e madhe në krahasim me  në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, kur pozicionet e shkurtra ndaj dollarit ishin veçanërisht të njohura në Wall Street.

Teoria e një deficiti më të madh të SHBA-së dhe rimëkëmbja e përgjithshme globale në mbështetje të fondeve jashtë vendit dhe dobësimi i dollarit kanë rezultuar të gabuara. Në vend të kësaj, stimuli monetar i Rezervës Federale mbështeti rritjen e Wall Street, e cila tërhoqi shuma të mëdha parash nga e gjithë bota, duke ndikuar në tregjet në zhvillim.

Tregtarët tani po përgatiten të rrisin normat e interesit dhe disa besojnë se dollari do të fshijë vlerësimin e tij në vitin 2022 ose madje do të bjerë nën nivelet aktuale.

“Historikisht, dollari tregtohej më  lartë në gjashtë muajt, përpara rritjes së normës së interesit në SHBA,” tha Arjun Wage, menaxher i portofolit në JPMorgan Asset Management. Ai pret që dollari të rritet kundrejt euros, frangut zviceran dhe jenit. “Por tregjet kanë përfshirë tashmë në vlerësim 2 dhe 3 rritje të normave të interesit dhe ka të ngjarë që tregu i bonove në vlerësimin e tij të përfshijë një gabim në politikën monetare të vendit”.

Çmimi i të ardhmes së çiftit euro-dollar sugjeron që tregtarët presin 3 rritje të normave të interesit në vitin 2022.

Shqetësime të inflacionit

Morgan Stanley mbi rreziqet që lidhen me inflacionin, megjithëse rekomandon pozicione të gjata në dollarë kundrejt dollarëve, si për shembull euro me rendimente më të ulëta.

Nëse inflacioni ngadalësohet vitin e ardhshëm, disa anëtarë të Rezervës Federale mund të duan të vonojnë rritjen e normave të interesit, thonë disa analistë.

Malcolm Dorson, menaxher i fondeve në Mirae Asset Global Investments, beson se dollari në vitin 2022 mund të dobësohet së bashku me uljen e stimulit fiskal dhe normave të imunizimit në kurriz të imunizimit në pjesën tjetër të botës.

Ai pret që sapo bota të mësojë të jetojë me Covid-19 dhe të bëhet një virus sezonal, “ikja drejt asseteve cilësore”, që do të mbështesin monedhat ndërkombëtare, duhet të reduktohet.

Mundësia e një valë të shkurtër Omicron e ndjekur nga një rimëkëmbje globale që do të ndikojë negativisht në dollar është gjithashtu e mundur, sipas Eric Stein, shefi i investimeve në Eaton Vance.

E gjithë kjo do të thotë se tregtarët do të duhet të zgjedhin me shumë kujdes strategjitë e tyre të lidhura me dollarin dhe të jenë të përgatitur për t’i ndryshuar ato në varësi të zhvillimit të faktorëve të rrezikut gjatë vitit.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos