lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë janë IQ, EQ dhe SQ?

329

Koeficienti i inteligjencës ose IQ nënkupton potencialin mendor dhe aftësinë akademike. Metodat e matjes së inteligjencës ekzistojnë që nga fundi i shekullit të 19-të, dhe në 1912, psikologu gjerman William Stern doli me formulën “raporti i moshës mendore ndaj moshës kronologjike herë 100” për të matur IQ. Me kalimin e kohës, të kesh një inteligjencë të lartë u konsiderua një shenjë shkëlqimi – shembujt më të përmendur ishin Albert Einstein dhe Stephen Hawking, të dy me një rezultat të inteligjencës 160. Mensa, që do të thotë ‘tryezë’ në latinisht, është një shoqëri që njeh individë, inteligjenca e të cilëve i përket 2% të popullsisë, dhe me kalimin e kohës, hyrja në Mensa është bërë shiriti më i lartë për të provuar inteligjencën tuaj.

Koeficienti emocional ose EQ bëri valë në vitet 1990 me themeluesit John D Mayer dhe Peter Salovey të cilët krijuan një kornizë për inteligjencën emocionale (1990). Daniel Goleman e mbështeti konceptin në librin e tij të vitit 1995, Inteligjenca Emocionale. EQ është aftësia për të kuptuar emocionet tuaja dhe të të tjerëve dhe për të përdorur informacionin emocional për të drejtuar të menduarit, sjelljen dhe marrëdhëniet ndërpersonale.

Kompanit të ndryshme si Nike, Ford, Boeing, Wipro dhe Dabur kanë përqafuar Koeficientin Shpirtëror (SQ) si pjesë e fjalorit të tyre menaxherial. Ndërtimi i një themeli të besimit dhe lumturisë tani konsiderohet i rëndësishëm për suksesin organizativ, si dhe atë individual. Mbi të gjitha, institucionet arsimore dhe korporatat besojnë se individët me një SQ të lartë janë në gjendje të vendosin interesat e të tjerëve përpara interesave personale dhe kanë arritur të vlerësojnë SQ në një mjedis VUCA (të paqëndrueshëm, të pasigurt, kompleks, të paqartë).

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos