lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë Është VPN (Rrjeti Privat Virtual)? (Pjesa E dytë)

324

Pse duhet të përdorni një VPN

Shfrytëzimi i rrjeteve publike WiFi për të mbledhur të dhëna është i thjeshtë dhe tepër i lirë.

Kriminelët mund të përfitojnë nga rrjetet e hapura dhe të pakriptuara për të vjedhur të dhëna të rëndësishme si të dhënat tuaja bankare, kartat e kreditit, fotot dhe informacione të tjera personale.

Kur përdorni lidhjen publike WiFi në një kafene, hotel ose aeroport, ju jeni duke vënë në rrezik të dhënat tuaja të ndjeshme.

Hakerët po synojnë gjithnjë e më shumë hotelet dhe qendrat tregtare në ndjekje të objektivave me vlerë të lartë.

Ju mund ta mbroni pajisjen tuaj duke përdorur një VPN, i cili do të kodojë trafikun tuaj të internetit dhe do ta bëjë shumë, shumë më të vështirë për hakerët që të përgjojnë dhe vjedhin të dhënat tuaja.

ISP-ja juaj pothuajse me siguri monitoron aktivitetin tuaj në internet. Nëse jetoni në një vend pa ligje të forta të Neutralitetit Net, ISP-ja juaj madje mund të ngadalësojë qëllimisht lidhjen tuaj kur kryeni aktivitete të rënda me gjerësi bande. Kjo quhet frenim i gjerësisë së brezit.

Kriptimi i VPN mund të ndihmojë në parandalimin e mbytjes së ISP-së, që do të thotë se ju mund të shijoni të gjitha aktivitetet e internetit me shpejtësi të lartë.

Si funksionon një VPN?

Një VPN krijon një lidhje interneti private dhe të koduar midis pajisjes tuaj dhe një serveri privat.

Kjo do të thotë që të dhënat tuaja nuk mund të lexohen ose kuptohen nga ISP-ja juaj ose ndonjë palë e tretë. Serveri privat më pas dërgon trafikun tuaj në faqen e internetit ose shërbimin që dëshironi të përdorni.

Ja se si funksionon një VPN:

  • Ju regjistroheni në shërbimin tuaj të zgjedhur VPN.
  • Instaloni softuerin VPN në pajisjen tuaj. Ky softuer quhet klient ose aplikacion VPN.
  • Hyni në VPN tuaj me detajet e llogarisë tuaj dhe zgjidhni vendndodhjen e një serveri VPN me të cilin dëshironi të lidheni.
  • Kur klikoni ‘connect’ në aplikacionin VPN, klienti VPN do të kërkojë adresën IP të serverit tuaj të zgjedhur VPN.
  • Klienti VPN fillon një lidhje me serverin VPN. Ata më pas krijojnë një tunel të koduar VPN.
  • Tuneli VPN është një lidhje e sigurt midis pajisjes tuaj dhe serverit VPN.
  • Trafiku i internetit i pajisjes tuaj dërgohet përmes tunelit të koduar VPN në serverin VPN.
  • Serveri VPN më pas përcjell trafikun e internetit në faqen e internetit ose shërbimin ku po përpiqeni të aksesoni.

Çdo shërbim VPN vjen me një listë të vendndodhjeve të serverëve, dhe VPN-të më të mira do t’ju lejojnë të zgjidhni nga një sërë vendesh dhe qytetesh në mbarë botën.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos