lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë është një “algoritëm”? Definimet e ndryshme për algoritmet

756

Të përshkruash një sistem vendimmarrës si një “algoritëm” shpesh është një mënyrë për të shmangur llogaridhënien për vendimet njerëzore. Për shumë, termi nënkupton një sërë rregullash të bazuara në mënyrë objektive në prova ose të dhëna empirike. Ai sugjeron gjithashtu një sistem shumë kompleks – ndoshta aq kompleks sa që një njeri do të përpiqet të kuptojë punën e tij të brendshme ose të parashikojë sjelljen e tij kur vendoset.

Si të identifikoni një algoritëm?

Ndërsa nuk ka një përkufizim të pranuar botërisht, një i zakonshëm vjen nga një libër shkollor i vitit 1971 i shkruar nga shkencëtari i kompjuterit Harold Stone, i cili thotë: “Një algoritëm është një grup rregullash që përcaktojnë saktësisht një sekuencë operacionesh.” Ky përkufizim përfshin gjithçka, nga recetat deri te rrjetet komplekse nervore, një politikë e auditimit bazuar në të do të ishte qesharake.

Në statistikat dhe të mësuarit në makinë, ne zakonisht mendojmë për algoritmin si tërësinë e udhëzimeve që një kompjuter ekzekuton për të mësuar nga të dhënat. Në këto fusha, informacioni i strukturuar që rezulton quhet tipikisht një model. Informacioni që kompjuteri mëson nga të dhënat përmes algoritmit mund të duket si “pesha” me të cilat shumëzohet çdo faktor i hyrjes, ose mund të jetë shumë më i komplikuar.

Në fusha të tjera, ajo që përshkruhet më sipër si model quhet në vetvete një algoritëm. Megjithëse kjo është konfuze, nën përkufizimin më të gjerë është gjithashtu e saktë, modelet janë rregulla (të mësuara nga algoritmi i trajnimit të kompjuterit në vend që të thuhen drejtpërdrejt nga njerëzit) që përcaktojnë një sekuencë operacionesh.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos