lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Çfarë është kodi Morse?

210

Me fjalë të thjeshta, kodi Morse është një gjuhë që komunikon përmes një sërë sinjalesh ndezëse-fikëse të cilat mund të jenë tone, klikime ose ndezje të lehta. Kodi Morse është një sistem komunikimi i zhvilluar nga Samuel F.B. Morse për telegrafinë elektrike në vitet 1830.

Ai përfaqëson shkronjat e alfabetit, numrat dhe shenjat e pikësimit si një seri pikash, hapësirash dhe vija. E meta me kodin origjinal Morse ishte se ai nuk ishte në gjendje të transmetonte tekst jo-anglisht pasi i mungonte kodi për shkronjat me shenja diakritike (shkronjat që përmbajnë shenja apostrofi). Më vonë për të korrigjuar këtë u zhvillua një variant i quajtur Kodi Ndërkombëtar Morse në vitin 1851.

Gjithashtu ky kod është quajtur edhe si kodi kontinental i Morse-it, që nga fillimi i tij, përveç disa ndryshimeve të bëra në vitin 1938, kodi mbetet i njëjtë. Ai përfshinte gjatësi uniforme të vizave dhe eliminoi përdorimin e hapësirave në shkronjat që komunikoheshin.

Kodi Morse u përdor shumë në komunikimin e Luftës së Dytë Botërore dhe përdoret edhe sot për komunikime të ndryshme ushtarake. Një operator radio amator i kërkohet të mësojë rrjedhshmërinë e kësaj gjuhe për të marrë një licencë për të përdorur një aparat radio nga shtëpia. Edhe pse kodi Morse ka rënë në popullaritetin e tij për shkak të sistemeve të tjera të komunikimit, ende e gjen përdorimin e tij në zonat e prirura nga fatkeqësitë dhe menaxhimin e fatkeqësive, si dhe për të komunikuar në distancë në mungesë të sistemeve të tjera të komunikimit.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos