lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Bioteknologjia – Një zgjidhje për t’i dhënë fund urisë në botë?

232

Uria botërore dhe pasiguria ushqimore është një problem i përsëritur në shumicën e pjesëve të botës në zhvillim. Midis shumë bioteknologjive potenciale që janë në dispozicion, dhe mënyrave të ndryshme në të cilat ato mund të aplikohen, modifikimi gjenetik i kulturave kërkon vëmendje të veçantë. Të lashtat e modifikuara gjenetikisht që posedojnë gjene nga specie të ndryshme, mund të lehtësojnë mungesat globale të ushqimit.

Edhe pse entuziazmi fillestar rrethoi përdorimin e kulturave të modifikuara gjenetikisht se ato do të ofrojnë korrje më të mëdha dhe më të mira për fermerët, ka ende pyetje rreth përfitimeve të këtyre kulturave. Për më tepër, publiku i gjerë mund të mos e mirëpresë krijimin e “super bimëve” si një opsion praktik për zgjidhjen e urisë globale.

Ndikimi mjedisor i kulturave të modifikuara gjenetikisht është i rëndësishëm në lidhje me krijimin e sigurisë ushqimore në vendet në zhvillim. Të lashtat e modifikuara gjenetikisht mund të dështojnë të mbijnë, vrasin organizma të tjerë përveç dëmtuesve që janë të dobishëm për bimët dhe zvogëlojnë pjellorinë e tokës, dhe potencialisht transferojnë vetitë insekticide ose rezistencën ndaj virusit te të afërmit e egër të specieve kulture.

Një segment i komunitetit shkencor shpesh propozon që të ardhurat nga eksporti nga rendimentet më të larta bujqësore mund të kontribuojnë në reduktimin e pasigurisë ushqimore dhe urisë në vendet në zhvillim. Megjithatë, ka shumë çështje dhe sfida që kërkojnë prakticitetin e këtij propozimi. Disa varietete kulturash, të krijuara posaçërisht përmes bioteknologjisë, mund të përmirësojnë rendimentet, por vetëm bioteknologjia nuk mund ta zgjidhë problemin e urisë në botë.

Bioteknologjia ofron një alternativë shumë premtuese ndaj ushqimeve sintetike dhe një përmirësim në teknologjitë konvencionale të mbarështimit të bimëve. I kombinuar me teknologji të tjera të avancuara bujqësore, ai ofron një mënyrë emocionuese dhe të përgjegjshme ndaj mjedisit për të përmbushur kërkesat e konsumatorëve për bujqësi të qëndrueshme. Kur përfitimet e kulturave të modifikuara gjenetikisht arrijnë fermerët e vegjël dhe margjinalë, më shumë Revolucione të Gjelbërta mund të bëhen realitet.

Vendimet e shëndosha duhet të bazohen në kërkime të zellshme. Shkencëtarët e bioteknologjisë janë shpesh shumë të specializuar dhe të fokusuar në teknikë dhe mund të kenë nevojë gjithashtu për kompetencë shtesë në trajtimin e çështjes së ndërlikuar të urisë dhe sigurisë ushqimore në vendet në zhvillim. Bioteknologjia ka mundësi të jashtëzakonshme për botën në zhvillim. Përdorimi i kulturave me rendiment të lartë, rezistent ndaj sëmundjeve dhe dëmtuesve do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në përmirësimin e sigurisë ushqimore, zbutjen e varfërisë dhe ruajtjen e mjedisit. Të lashtat e modifikuara gjenetike shpresojmë se do të prodhojnë më shumë prodhime në më pak tokë. Kjo mund të rrisë produktivitetin e përgjithshëm dhe mund t’u ofrojë vendeve në zhvillim një mjet për të mbështetur veten dhe për të reduktuar urinë në mbarë botën.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos