lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Antibiotikët mes dëmit dhe dobisë

937

Ky artikull do të shpjegojë se çfarë janë antibiotikët, si funksionojnë, çdo efekt anësor të mundshëm dhe rezistencën e antibiotikëve.

Çfarë janë antibiotikët?

Antibiotikët janë një ilaç i zakonshëm që mjekët përshkruajnë për të luftuar bakteret. Antibiotikët janë ilaçe të fuqishme që luftojnë infeksione të caktuara dhe mund të shpëtojnë jetë kur përdoren siç duhet. Ata ose ndalojnë riprodhimin e baktereve ose shkatërrimin e tyre. Para se bakteret të shumohen dhe të shkaktojnë simptoma, sistemi imunitar zakonisht mund t’i vrasë ato. Qelizat e bardha të gjakut, sulmojnë bakteret e dëmshme dhe, edhe nëse shfaqen simptoma, sistemi imunitar zakonisht mund të përballojë dhe luftojë infeksionin. Megjithatë, ndonjëherë, numri i baktereve të dëmshme është i tepërt, dhe sistemi imunitar nuk mund t’i luftojë ata të gjithë. Antibiotikët janë të dobishëm në këtë skenar.

Rezistenca ndaj antibotikëve

Disa profesionistë mjekësorë kanë shqetësime se njerëzit janë duke e tepruar me antibiotikë. Ata gjithashtu besojnë se kjo përdorim i tepërt kontribuon në rritjen e numrit të infeksioneve bakteriale që po bëhen rezistente ndaj ilaçeve antibakteriale. Sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve, përdorimi i tepërt i antibiotikëve është një problem i veçantë. Përdorimi i antibiotikëve duket se është më i lartë në disa rajone, siç është Juglindja.
Antibiotikët mund të bëhen plotësisht të paefektshëm, sëmundjet infektive të mos mund të shërohen dhe madje edhe një plagë e thjeshtë e infektuar të rezultojë në vdekje. Përdorimi i panevojshëm dhe i gabuar i antibiotikëve mund të ketë pasoja të rënda në të ardhmen”, tha Demirci.Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka paralajmëruar se rezistenca ndaj antibiotikëve po rritet në nivele të larta të rrezikshme në të gjitha pjesët e botës.

Si mund antibiotikët të vrasin mikroflorën normale (të dobishme) të zorrëve?

Antibiotikët e përdorur përmes gojës arrijnë në gjak pasi absorbohen në zorrën e hollë. Megjithatë, problemi kryesor qëndron në atë se e gjithë përbërja e antibiotikut nuk absorbohet në zorrën e hollë, por një pjesë kalon edhe në zorrën e trashë ku nuk mund të absorbohen. Këtu antibiotikët mund të qëndrojnë deri në dy jave, ndërsa për këtë kohë jo vetëm që vrasin florën bakteriale (të dobishme) të organizmit, por mundësojnë edhe zhvillimin e baktereve të cilat janë rezistente në ato antibiotikë.

KËSHILLA:
1. Antibiotikët trajtojnë vetëm sëmundje bakteriale.
2. Marrja e antibiotikëve të panevojshëm mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi.
3. Mos i ndani antibiotikët me të tjerët.
4. Ju nuk duhet t’i ripërdorni antibiotikët më vonë.
5.Antibiotiket rekomandohet të merren me ujë – për një efikasitet më të lartë.Kujdes! E rëndesishme është që antibiotikët të përdoren në mënyrën e duhur, antibiotikun e duhur, në dozën e duhur, në kohën e duhur dhe për periudhën e duhur.


Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos