lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

4 Mitet Mjekësore që ende mbrohen gjithandej

546

Mitet mjekësore urbane dhe tregimet e gjysheve të vjetra kanë qenë nën mikroskop për një kohë të gjatë. Por ka disa mite që kurrë nuk u braktisën pa marrë parasysh sa herë ato janë demaskuar. Mitet që lidhen me mjekësinë ose shëndetin shpesh përsëriten si fakte. Njerëzit thjesht nuk dëshirojnë të marrin rreziqet që sjellin aplikimet e tyre. Google një makinë kërkimi e thjeshtë dhe e zellshme mund të zbulojë me lehtësi të vërtetën pas këtyre gabimeve. Edhe pse ekzistojnë shumë nga këto mite mirëpo ne ju sjellim 4 mite mjekësore që ende besohen kudo.

Flokët e rruajtura shkaktojnë rritje më të shpejt, bën flokët të jetë me ngjyrë më të zezë ose të jenë më të fortë.

Dëshmi të fuqishme shkencore e mohojnë këtë mit. “Njerëzit nuk janë vëzhgues shumë të mirë, por nuk ka asnjë shkencë e cila qëndron prapa asaj se në rast se rruhen flokët ajo del më e fortë ose më e trashë”, thotë Amy McMichael, kryetare e Departamentit të Dermatologjisë në Wake Forest Baptist Health.

Në vitin 1928, katër burra ranë dakord të bëheshin pjesë e një studimi për të provuar ose mohuar këtë mit. Për studimin, burrat rruajtën një pjesë të fytyrave të tyre vetëm në një drejtim. Ata përdorën të njëjtën markë të sapunit pë rroje, brisk, dhe të njëjtin ujë me temperaturë të njëjtë. Studiuesit pastaj mblodhën flokët e prerë për t’i krahasuar ato pas çdo matjeje. Ata arritën në përfundimin se nuk ka prova se rruajtja përshpejton shkallën e rritjes së mjekrës. Një studim i ngjashëm i kryer në vitin 1970 tregonte rezultate të sakta.

Rruajtja heq pjesën e vdekur të flokëve, jo seksionin e gjallë që shtrihet nën sipërfaqen e lëkurës. Prandaj, nuk ka shumë gjasa të ndikojë në llojin apo shkallën e rritjes.

Ju duhet ta ktheni kokën mbrapa kur keni gjakderdhje në hundë.

Realiteti: Kthimi i kokës tuaj gjatë gjakderdhjes në hundë shkakton që gjaku të rrjedh poshtë në fyt e cila mund që rrugët e frymëmarrjes të zihen dhe mund të çojnë në ngulfatje ose mbytje.

Ky është një nga mitet më të zakonshme që ne të gjithë duhet ta kemi përjetuar ndonjëherë. Dr. Diane Heatley, profesoreshë e asociuar në Universitetin e Wisconsin, Shkolla e Mjekësisë dhe Shëndetit Publik thotë se ilaçi i vjetër i ankorimit të kokës nuk punon dhe mund të jetë edhe fatale. Mbajtja e kokës mund të shkaktojë derdhjen e gjakut në fyt dhe të shkaktojë mbytje. Nëse rrjedh gjak i mjaftueshëm në stomak, rreshtimi i saj mund të jetë i irrituar dhe të shkaktojë neveri dhe vjellje.

Gjakderdhja zakonisht fillon në enët e gjakut në fillim të hundës. Personi që vuan nga gjakderdhja duhet të ngrihet dhe të përulet. Kjo do të shkaktojë që gjaku të dalë në frontin e hundës. Pastaj duhet të zbatohet presion i butë në vrimat e hundës derisa të fillojë koagulimi normal.

Gjuha është hartuar në katër fusha specifike – e ëmbël, e lagësht, e kripur dhe e hidhur.

Realiteti: E gjithë gjuha mund t’i ndiejë këto shije pak a shumë në mënyrë të barabartë.

Është koha për të ndryshuar diagramin e gjuhës që ka qenë pjesë e të gjitha librave shkollorë të biologjisë. Gjuha jonë nuk është e ndarë në katër rajone të ndryshme për katër shije të ndryshme. Një nga zbulimet e para në hulumtimin e sytheve të shijes ndodhi në vitin 1974 kur studiuesit kuptuan se harta e gjuhës ishte vetëm një keqkuptim shekullor që askush nuk e sfidoi.

Në vitin 2006, shkencëtarët identifikuan një proteinë që ndihmon në zbulimin e shijes së thartë në gjuhë. Proteina punon si një qelizë receptor që ndihmon në identifikimin e shijes. Deri në vitin 2010, Charles Zuker, i cili drejton një laborator në Universitetin e Kalifornisë, dhe ekipi i tij mund të identifikojë qelizat e receptorëve për të gjitha shijet.

Studimet e tij sugjeruan se gjuha jonë ka afërsisht 8,000 sythe për shije dhe secila përmban përzierje të qelizave të receptorëve që u lejon atyre të shijojnë ndonjë prej pesë shijeve: ëmbël, kripë, hidhur, tharët dhe umami, një shije e shijshme e sapo zbuluar që i përgjigjet glutamatit .

Stresi kontribuon në zbardhjen e flokëve.

Realiteti: Asnjë lidhje e qartë nuk është gjetur midis stresit dhe zbardhjes së flokëve.

Ka një legjendë të njohur se flokët e Marie Antoinette u kthyen të bardha natën para se ajo të ishte gijotinë. Arsyeja e dyshuar ishte stresi i dekapitimit të afërt. Por shkencëtarët thonë se kjo ka shumë pak gjasa. Edhe pse stresi mund të ketë pak ndikim në zbardhjen graduale, efekti është pothuajse i papërfillshëm.

Sipas David Fisher, profesor i pediatrisë në Harvard Medical School, zbardhja e flokëve është shkaktuar nga shterimi në prodhimin e melanocitëve (lloj qelizash) që japin ngjyra për flokët tona. Hormonet e stresit mund të ndikojnë në mbijetesën dhe / ose aktivitetin e melanociteve, por nuk ka pasur lidhje të qarta midis stresit dhe flokëve të bardha.

Tyler Cymet, kreu i mjekësisë familjare në spitalin Sinai shton se zbardhja e flokëve është “gjenetikisht i përvijuar, por stresi dhe stili i jetës ju japin një ndryshim prej plus ose minus pesë deri në 10 vjet”.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos