YouTube do t’ia kalojë Facebook-ut në USA

585

Rrjeti më i madh shoqëror është në rrugën e duhur për t’u bërë faqja e tretë më e vizituar në Shtetet e Bashkuara. Kjo me siguri do të ishte një lajm i mirë nëse nuk do të ishin në vendin e dytë tani.

Vendin e Facebook do të marrë YouTube në muajt e ardhshëm. Me këtë, Google do të ketë dy faqet më të vizituara: shfletuesin dhe YouTube.

Arsyeja kryesore për këtë ndryshim është rënia e numrit mujor të vizitorëve të Facebook në Shtetet e Bashkuara. Shifra është pothuajse përgjysmuar në dy vitet e fundit, nga 8.5 miliardë vizita në muaj në 4.7 miliardë, raporton CNBC.

Kohët e fundit, lajmi se aplikacioni i Facebook ka një prani më të madhe në internet dhe ka filluar të konkurrojë me shfletuesit, por tani për tani kjo nuk është e mjaftueshme. Nga ana tjetër, vizitat në YouTube janë rritur.

Facebook nuk është shumë i shqetësuar sepse ajo posedon WhatsApp dhe Instagram.

Më poshtë listës, Amazon së shpejti do të kalojë Omen (Yahoo!). Në disa muaj, dyqani arrin një vend të lartë në listë. Kjo më shumë vlenë në periudhat e larta të shitjeve.

Burimi: it.mk

Comments are closed.