Vitaminat që mundin lodhjen dhe ndihmojnë në energji!

1,381

Termi lodhje menjëherë asocon në dobësi, nevojë për gjumë, mërzitje. Disa nga leximet më të hulumtuara shkojnë përtej këtij sinonimi. Lodhja dhe energjia janë disi të lidhura. Kur bie energjia … rritet lodhja. Sot, shpesh dëgjojmë për lodhjen kronike dhe mungesën e energjisë, dhe kjo është një çështje serioze. Energjia është një funksion qelizor që varet nga vitaminat dhe mineralet që ne pranojmë çdo ditë dhe nivelet e ulëta të energjisë zakonisht tregojnë çekuilibër qelizor.

Hekuri është një mineral esencial që ndihmon oksigjenin të qarkullojë në të gjithë trupin. Për të funksionuar dhe zhvilluar trupin siç duhet, ky mineral është i domosdoshëm. Mungesa e hekurit pengon aftësitë njohëse, zvogëlon imunitetin dhe ndikon negativisht në punë për shkak të mungesës së energjisë.

Zinku ndihmon në procesin metabolik, duke ndihmuar për t’i kthyer makronutrientët në komponente të nevojshme për të gjeneruar energji.

Bakri i kthen karbohidratet në energji në qeliza, për energjinë që trupi ka nevojë edhe për detyrat më themelore.

Vitamina B12 është e domosdoshme për qelizat që prodhojnë energji
Çdo qelizë në trupin e njeriut ka nevojë për këtë vitaminë për energji të plotë dhe për t’a përshpejtuar metabolizmin. Për fat të keq, trupi ynë nuk krijon B12 dhe ka nevojë për aditivë.

Vitamina B6 ndihmon në zbërthimin e proteinave. Si rezultat, trupi juaj mund të prodhojë energji më shpejt.

Vitamina B1 është thelbësore për trupin që të përdorë karbohidratet si burim energjie, si dhe për metabolizimin e aminoacideve. Kjo mund lodhjen dhe mungesën e energjisë.

Magnezi  ky mineral jo vetëm ndihmon në rritjen e energjisë dhe zvogëlon ndjenjën e lodhjes, por gjithashtu ndihmon në ruajtjen e presionit të gjakut, mbajnë gjakun të oksiduar mirë, duke i bërë muskujt të funksionojnë siç duhet.

Comments are closed.