Si të përmirësoni përqendrimin në vendin e punës

168

Përmirësimi i përqendrimit do t’ju ndihmojë të arrini më shumë në një periudhë të shkurtër kohe.

Krijo një hapësirë ​​vetëm për punë. Përdorni hapësirën e punës vetëm për punë. Kur është koha për një pushim, ngrihuni nga tavolina juaj dhe shkoni në pauzë.

Krijoni një lidhje të fortë mes hapësirës dhe punës suaj, kështu do ta keni më të lehtë të përqendroheni.

Eliminoni zhurmën e ambientit. Nëse mundeni, fikni telefonin dhe kompjuterin nëse nuk ju nevojitet ekskluzivisht për punë.

Mblidhni të gjitha materialet e nevojshme, në mënyrë që të mos ngriheni vazhdimisht dhe të kërkoni materialet e nevojshme.

Vendosni vetes një plan dhe qëllim biznesi. Përcaktoni një periudhë të mjaftueshme kohore në të cilën dëshironi të përfundoni punën.

Krijoni presion mbi veten tuaj në mënyrë që të inkurajoni veten për të përfunduar detyra më të mëdha në një periudhë më të shkurtër kohore.

Pasi të keni sukses, shpërbleni dhe motivoni veten, hera tjetër do të jetë shumë më e lehtë.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.