Si të mbrojmë shëndetin në ditët e ftohta!

546

Ne lexojmë vazhdimisht për nevojën e një diete të shëndetshme, megjithëse jemi të vetëdijshëm se kjo është e mirë për ne, ne po vonojmë vazhdimisht ndërtimin e zakoneve të tilla.
Por kujdesja për shëndetin është veçanërisht e rëndësishme gjatë ditëve të vjeshtës dhe dimrit kur moti është më i ftohtë dhe kur shpenzojmë më pak kohë në natyrë.
Megjithatë, ka disa zakone të thjeshta që mund t’i marrim në rutinën tonë me të cilën mund të bëjmë një ndryshim të madh në aspektin e shëndetit dhe gjendjes sonë.

Shtoni shtesa dietike

Shtesat janë të rëndësishme sidomos për vitaminat dhe mineralet që na mungojnë. Edhe pse është e vështirë të zgjedhësh ose të dish saktësisht se çfarë na mungon, zgjedhja më e mirë është të fillojmë me multivitamina dhe acide yndyrore omega 3. Në këtë mënyrë, ne do të përmirësojmë imunitetin, do të përmirësojmë funksionimin e trurit, shëndetin e zemrës dhe kështu me radhë.

Uji me limon

Uji me limon është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar ditën. Është zakoni më i thjeshtë që mund të aplikoni dhe kjo do të bëjë një ndryshim të madh në jetën tuaj. Një gotë uji me ¼ limon është një burim i shkëlqyer i vitaminës C, kalciumit, kaliumit, magnezit etj. Ndihmon për të pastruar trupin nga toksinat dhe ka efekte anti-inflamatore.

Shtoni shafran në dietën tuaj

Ndoshta shpesh lexoni dhe dëgjoni për shafranin, por ka një arsye pse është kështu. Shtoni këtë nuancë në ushqimet që gatuani, dhe do ta vini re ndryshimin shumë shpejt. Është një aromë e madhe që përmirëson funksionin e trurit, pastron toksinat dhe na ndihmon të jemi më të shëndetshëm gjatë dimrit.

Mbaro ditën me çaj të gjelbërt

Nëse ju pëlqen kafeja, ne nuk mund të ju bindim të zëvendësoni atë me çaj të gjelbërt, pavarësisht nga përfitimet e shumta të këtij çaji për shëndetin tonë. Sidoqoftë, ajo që mund të bëni është një gotë me qaj në mbrëmje. Do të përmirësojë imunitetin, do të mbrojë zemrën dhe do të sigurojë antioksidantë në trupin tonë.

Përmblodhi dhe përshtati

STUDENTET.MK

Comments are closed.