Si të dukeni më inteligjente?

159

Dëshironi të dukeni më të zgjuar? Aplikoni nëntë truket e mëposhtme dhe pothuajse me siguri do ta arrini atë.

Ndiqni lajmet e përditshme

Asnjëherë mos bëni pyetjen “Çfarë sulmi terrorist?” kur është lajmi dhe tema kryesore e bisedës. Askush nuk pret që ju të lexoni të gjitha gazetat çdo ditë, por të paktën të informoheni për lajmet bazë.

Për këtë qëllim, mund të abonoheni në një faqe interneti, ose të shënoni disa faqe informative ose lajmesh në Facebook si “të preferuara” me një klikim, në mënyrë që të merrni rregullisht informacion “të freskët”.

Flisni drejt

Mundohuni të shqiptoni saktë fjalët dhe fjalitë, pa gabime gjuhësore.

Jini të organizuar

Organizoni skedarët, dokumentet, dosjet tuaja… Njerëzit e çrregullt duken joseriozë.

Përpara se të takoni ose intervistoni dikë, përpiquni të përgatiteni, të mësoni diçka më shumë për atë person dhe detaje të ngjashme. Do ta kënaqë atë dhe do të dukeni më të sofistikuara në sytë e tij.

Korrigjoni gabimet tuaja dhe mësoni prej tyre

Kur shkruani, për shembull, mund të përdorni një program që korrigjon gabimet gramatikore. Duket shumë e shëmtuar të dërgosh një letër plot gabime.

Vishuni mirë

Sipas studimeve të shumta, njerëzit që konsiderohen më tërheqës duken edhe më inteligjentë. Ky është fenomeni i quajtur “efekt i shqiponjës”. Një burrë i veshur mirë mund të krijojë përshtypjen e parë të një njeriu inteligjent.

Sigurisht, jo vetëm rrobat e bëjnë njeriun…

Bëni pyetje të matura, logjike dhe të menduara

Ju jeni duke darkuar me bashkëshortin dhe kolegët e tij. Burri me të cilin po flisni është neurolog dhe ju jeni mësues. Mos pretendoni të jeni të njohur me gjetjet më të fundit në lidhje me amigdalën, për shembull.

Ju thjesht dëgjoni dhe pyesni. Nuk ka asgjë të keqe të mos dish, dhe është mirë nëse bëni pyetje inteligjente.

Artikuloni

Njerëzit që flasin qartë dhe me maturi konsiderohen më të sigurt se të tjerët. Të folurit e saktë, dhe i rrjedhshëm ju bën gjithashtu më inteligjentë.

Gjuha e trupit

Gjuha e trupit luan një rol të madh në mënyrën se si ne komunikojmë me të tjerët. Një qëndrim i drejtë, për shembull, jep përshtypjen e kompetencës dhe inteligjencës, ndërsa një trup i shtremuar dhe ecje e tillë asocon  se jeni dembel.

Kini vetëbesim

Studimet tregojnë se njerëzit që veprojnë me shumë besim, edhe nëse është i rremë dhe i shtirur, shihen nga të tjerët si më inteligjentë.

Nëse ju besoni në veten tuaj, të tjerët do të besojnë në ju.

Përmblodhi dhe përshtati ;

www.studentet.mk

Comments are closed.