Si ta Tejkalojmë Përtacinë

228

Përtacia është armiku i produktivitetit. Nëse do të ishim dembelë, nuk ka asnjë mënyrë që të arrijmë gjëra domethënëse. Ne mund të shtyjmë të bëjmë gjëra, ose edhe nëse i bëjmë-mund t’i bëjmë vetëm me gjysmë zemre. Nuk ka asnjë mënyrë që ne të mund të prodhojmë rezultate me cilësi të lartë në atë mënyrë. Këtu janë 8 këshilla të dobishme për të tejkaluar përtacinë:

1. Ushtrimet

Mund të ndiheni dembelë nëse nuk keni energji të mjaftueshme për të bërë aktivitetet tuaja. Ushtrimi është një mënyrë e mirë për të rritur nivelin tuaj të energjisë në mënyrë që të ndiheni energjik dhe vigjilent gjatë gjithë ditës.

2. Krijoni një ndjenjë urgjence

Kjo është ndër mënyrat më efektive për të mposhtur dembelizmin. Nëse keni një ndjenjë urgjence, do të jetë shumë më e lehtë të ngriheni dhe të bëni atë që duhet të bëni. Një mënyrë për të krijuar një ndjenjë urgjence është duke vendosur një afat.

3. Shikoni përfitimet

Një arsye pse bëhemi përtacë është sepse i shohim vetëm vështirësitë e detyrave përpara, pa menduar për përfitimet që do të marrim kur t’i përfundojmë ato. Pra, përqendroni mendjen tuaj në përfitimet në vend të vështirësive.

4. Vendosni një shpërblim për veten tuaj

Nëse përfitimet janë shumë larg në të ardhmen, ato mund të mos jenë aq të forta sa t’ju motivojnë të veproni tani. Në raste të tilla, ju mund t’i jepni vetes një shpërblim më të menjëhershëm. Ju mund t’i lejoni vetes të hani vaktin tuaj të preferuar ose të shikoni një film si shpërblim për përfundimin e detyrave.

5. Mendoni se çfarë do të ndodhë nëse nuk e kryeni detyrën

Ndërsa të menduarit për përfitimet mund t’ju motivojë, të menduarit për disavantazhet nëse nuk i përfundoni detyrat gjithashtu mund t’ju motivojë. Cilat janë pasojat nëse nuk bëni atë që duhet të bëni?

6. Bëni një gjë në një kohë

Mund të duket e qartë, por ne mund të jemi dembelë sepse përpiqemi të bëjmë më shumë se një gjë në të njëjtën kohë. Kjo na bën të ndihemi të mbingarkuar. Pra, zgjidhni vetëm një gjë në të njëjtën kohë, bëjeni atë dhe injoroni pjesën tjetër.

7. Sfido veten

Bëni detyrat argëtuese duke i kthyer ato në një sfidë. A mund t’i realizoni ato detyra? Shumë njerëz munden, kështu që pse ju jo?

8. Shikoni përparimin e të tjerëve

Të dish se sa mbrapa je në krahasim me të tjerët mund të të motivojë. Shikoni interpretues të mirë në fushën tuaj dhe lini performancën e tyre t’ju frymëzojë.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.