Shfaqet verzioni i ri Android 9 Pie

661

Versioni i ri i 9-të i Android zyrtarisht mori emrin “Pie”. Për të bërë habinë edhe më të madhe, sistemi operativ është i disponueshëm menjëherë. Sigurisht kjo vjen me “por”, e cila është se ajo vjen vetëm për pronarët e Pixel, dhe telefonat Essential.

Përveç Pixel dhe Essential PH-1, sistemi operativ në fazën e testimit ishte gjithashtu në dispozicion për: Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21 dhe OnePlus 6. Këto telefona mund të presin një përmirësim së shpejti. Pjesa tjetër do të presë të paktën disa muaj.

Normalisht, përmirësimi do të jetë në dispozicion pa pagesë për të gjitha pajisjet të cilat do ta mbështesin. Për fat të keq, zakonisht prodhuesit do të vonohen me përmirësimet në sistemin operativ të pajisjeve të tjera.

Këtë herë përmirësimi më i madh i sistemit operativ është inteligjenca artificiale. Ajo vjen kudo, nga supozimet dhe paraqitja e asaj që kërkoni tani, në sugjerimin se disa përmbajtje janë më të përshtatshme për orientimin tjetër të ekranit.

Inteligjenca artificiale përdoret gjithashtu për të optimizuar funksionimin e telefonit, me këtë arrin edhe zgjatjen e “jetës së baterisë” midis mbushjeve të tij.

Përveç kësaj, sistemi i ri operativ vjen me disa freskime që do të zvogëlojnë kohën e shpenzimit të pajisjes dhe njëkohësisht e bëjnë pajisjen më cilësore.

 

Burimi: it.mk

Comments are closed.