Sfondi i suksesit

169

Të mos merremi me filozofi se çfarë do të thotë sukses, por përgjithësisht pranohet se kur përmendim se dikush ka arritur sukses ose është i suksesshëm, nënkuptojmë se ai ose ajo ka arritur të arrijë një qëllim, qëllim më të lartë. Kur them sukses, kam parasysh më shumë suksesin  rajonal apo ndërkombëtar. Një sukses që jo të gjithë mund ta arrijnë  lehtë. Suksese për një sportist, aktor, sipërmarrës apo çdo profesionist tjetër që arriti të dallohej nga turma dhe të arrinte një rezultat të jashtëzakonshëm.

Kur shohim ose lexojmë për dikë që ka arritur një sukses të tillë, ne zhvillojmë një ndjenjë admirimi, një emocion pozitiv, mbështetje, ose ndoshta zhvillojmë një emocion negativ, xhelozi dhe zili. Si e arritën ata këtë dhe ne nuk ia dolëm!? Ndoshta dikush që lexon mesazhe motivuese do t’i thotë vetes “ndoshta duhet të ëndërroj më shumë, sepse të mençurit thonë, nëse ëndërron më shumë, shanset janë më të mëdha që ëndrrat e tua të realizohen”.

Disa njerëz ëndërrojnë për suksesin, ndërsa të tjerët zgjohen dhe punojnë shumë për të – Napoleon Hill (autor)

Asgjë nuk arrihet vetëm duke ëndërruar. Nëse nuk vuajmë, dorëzohemi, sakrifikojmë një pjesë të madhe të lirisë, dëshirave dhe kënaqësive tona, është e vështirë të arrijmë ndonjë sukses.

Kur shikojmë njerëzit e suksesshëm, shohim vetëm fundin e tyre, majën e malit. Por çfarë është në prapavijë dhe çfarë kanë bërë për të arritur atë rezultat, askush nuk e sheh dhe nuk e merr parasysh. Për të arritur ndonjë sukses më të madh na duhen: vendosmëri, pasion, përpjekje, disiplinë, përballje me frikën, guxim, sakrificë, netë pa gjumë, dhimbje, përmirësim të vazhdueshëm, planifikim, durim, djersë, motivim, humbje, qëndrueshmëri, psikikë, marrëdhënie me të tjerët, pikëllim. , takt, fokus, stërvitje, stërvitje, stërvitje dhe shumë gjëra të tjera.

Ju mund të jeni njohur me historitë e disa njerëzve të suksesshëm që kanë arritur rezultate të jashtëzakonshme në jetën e tyre, por këtu janë disa prej tyre:

J. K. Rowling (autore e Harry Potter) – një nënë e vejë që jetonte me ndihma sociale. Ajo nuk kishte para për të kopjuar kopjet që u dërgoi botuesve dhe duhej t’i shënonte vetë të gjitha kopjet. Ajo u refuzua 15 herë nga botuesit, brenda 2 viteve. Në fund, gjeti një shtëpi të vogël botuese që pranoi ta botonte librin, por i thanë të gjente një punë anësore, sepse askush nuk  jetonte nga shkrimi i librave për fëmijë. Ajo është autorja e parë e librit që fiton më shumë se 1 miliard dollarë.

Kolonel Sanders (zinxhiri i restoranteve KFC) – hapi restorantin e tij në moshën 40 vjeçare, ku ofroi për herë të parë receta pule (ushqim). Ai humbi restorantin e tij nga një zjarr, pastaj  hapi një të re, por iu desh ta mbyllte për shkak të fillimit të Luftës së Dytë Botërore. Pas luftës ai u përpoq të jepte ekskluzivitet restorantin e tij në mënyrë që të gjente një partner me të cilin mund të zgjeronte biznesin e tij. Ai u refuzua 1009 herë. Në moshën 65-vjeçare tentoi të vetëvritej, sepse ndihej i padobishëm dhe nuk kishte më dëshirë për jetën. Sot, KFC është zinxhiri i dytë më i madh në botë, me 18,000 restorante në 118 vende.

Jim Carrey (aktor) – si fëmijë, ai jetonte me prindërit e tij në një rimorkio (furgon), sepse prindërit e tij nuk kishin para për të përballuar një vend tjetër për të jetuar. Në moshën 10-vjeçare iu desh të punonte me kohë të plotë (8 orë) pas shkollës, në mënyrë që të ndihmonte financiarisht prindërit. Ai gjithashtu luftoi me disleksinë e tij, për shkak të së cilës kishte një problem të madh në shkollë. Në moshën 16 vjeçare ai e la shkollën për t’iu përkushtuar plotësisht aktrimit të komedisë. Në kulmin e popullaritetit të tij, ai po nënshkruante marrëveshje filmash prej 20 milionë dollarësh.

Ka shumë njerëz të suksesshëm dhe historitë e tyre që janë vërtet të admirueshme. Por ajo që i bën të gjithë ata frymëzues dhe unikë janë të gjitha ato karakteristika të përmendura më sipër në tekst si dhe sakrifica që ata bënë për të arritur këtë sukses.

Nëse jeni gati të ndiqni rrugën e tyre, atëherë suksesi juaj është i pashmangshëm.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

Comments are closed.