Pse shtete të ndryshme kanë priza të ndryshme?

331

Në ditët kur sistemi elektrik u shpik dhe shtëpitë u elektrizuan, shpikësit dolën me konfigurime të ndryshme të prizave dhe prodhuesit e pajisjeve u përshtatën me to.

Ndërkohë, gjatë revolucionit teknologjik, shtetet refuzuan kategorikisht shpikjet e qytetarëve të huaj, kështu që ata duhej të dilnin me forma të reja shitjesh.

Në të gjitha vendet, prizat kanë tensione të ndryshme, dhe prizat ju lejojnë të rregulloni furnizimin aktual. Kjo është arsyeja pse standarde të ndryshme u prezantuan për vende të caktuara.

Përgatiti dhe përshtati:
WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.