lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Peshkatari dhe Biznesmeni: Të jetuarit e thjeshtësisë

106

Në mëngjesin e një dite të bukur, na ishte një biznesmen që ishte ulur në plazh në një fshat të vogël italian. Ndërsa ishte ulur, duke bërë një pushim të shkurtër nga stresi i programit të tij të përditshëm, ai pa një peshkatar që voziste me një varkë të vogël në port. Në varkë ishin disa peshq të mëdhenj.

I impresionuar, biznesmeni e pyeti peshkatarin:
“Sa kohë ju duhet për të kapur kaq shumë peshq?”

Për të cilën ai u përgjigj:
“Oh, jo shumë gjatë.”

Biznesmeni ishte i hutuar, dhe ia ktheu:
“Pse nuk peshkoni më gjatë për të kapur edhe më shumë?”

Ndërsa peshkatari i tha:
“Më shumë? Kjo është e mjaftueshme për të ushqyer të gjithë familjen time dhe madje për t’u ofruar peshq edhe fqinjëve të mi.”

“Pra, çfarë bëni për pjesën tjetër të ditës tuaj?”
E pyeti biznesmenin.

Peshkatari u përgjigj:
“Epo, unë zakonisht përfundoi me kapjen e peshkut deri vonë në mëngjes, në atë moment shkoj në shtëpi, përqafoj dhe kaloi kohë me gruan time dhe poashtu luaj me fëmijët e mi. Pasdite marr një sy gjumë dhe lexoj. Në mbrëmje shkoj në fshat për të pirë një kafe me miqtë e mi, për të luajtur së bashku lojra tavoline, për të biseduar dhe për tu zbavitur së bashku deri natën vonë!”

Duke vënë kapelën e tij sipërmarrëse, biznesmeni i ofroi një sugjerim.
“Unë kam një doktoraturë në biznes! Unë mund t’ju ndihmoj të bëheni shumë më të suksesshëm. Që tani e tutje, duhet të kaloni më gjatë në det dhe të kapni sa më shumë peshq të jetë e mundur. Kur të keni kursyer mjaftueshëm para, blini një varkë më të madhe për të kapur edhe më shumë peshq. Nga atje, së shpejti do të jeni në gjendje të blini më shumë varka, të krijoni kompaninë tuaj, të ndërtoni një fabrikë prodhimi për të kontrolluar shpërndarjen e kanaçeve dhe të lëvizni në qytet për të kontrolluar degët tuaja të tjera.”

Për këtë, peshkatari pyet:
“Dhe pas kësaj?”

Biznesmeni duke qeshur i tha:
“Pas kësaj, ju do të jeni në gjendje të jetoni si një mbret, ta bëni kompaninë tuaj publike, të lundroni aksionet tuaja dhe të jeni të pasur!”

“Dhe pas kësaj?”
Pyet edhe një herë peshkatari.

“Pas kësaj, ju mund të tërhiqeni, të zhvendoseni në një shtëpi buzë detit, të zgjoheni herët në mëngjes për të peshkuar, pastaj të ktheheni në shtëpi për të luajtur me fëmijët tuaj, të përqafoni gruan tuaj, të bëni një sy gjumë pasdite dhe të bashkoheni me miqtë tuaj në fshati për të pirë e për të luajtur gjatë natës!” Ia ktheu biznesmeni.

I hutuar, peshkatari përgjigjet:
“Por a nuk është kjo ajo që unë vetëm se jam duke bërë tashmë?”

Kjo histori mbart disa mësime dhe mençuri të vlefshme:

Ndjekja e thjeshtësisë: Peshkatari në tregim është i kënaqur me një jetë të thjeshtë që plotëson nevojat e tij themelore. Ajo thekson se lumturia dhe kënaqësia mund të gjenden në një ekzistencë modeste dhe të pakomplikuar. Kjo na inkurajon të rivlerësojmë kërkimin tonë të vazhdueshëm të pasurisë materiale dhe stresin që mund të sjellë.

Vlera e kohës: Peshkatari i jep përparësi kalimit të kohës me familjen dhe miqtë e tij. Kjo nënvizon rëndësinë e kohës mbi paranë. Ndonjëherë, në kërkimin e pamëshirshëm të pasurisë, ne sakrifikojmë momente me të dashurit tanë, për të cilat më vonë mund të pendohemi.

Ekuilibri punë-jetë: Peshkatari ilustron një ekuilibër harmonik punë-jetë. Atij i pëlqen koha e lirë, hobi dhe aktivitete shoqërore, të cilat janë thelbësore për një jetë të plotë dhe të rrehatshme. Kjo nënvizon rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri midis punës dhe jetës personale.

Kënaqësi dhe mirënjohje: Peshkatari është i kënaqur me atë që ka dhe shpreh mirënjohje për jetën e tij të thjeshtë. Na kujton të vlerësojmë atë që kemi dhe të mos kërkojmë vazhdimisht më shumë, pasi lumturia e vërtetë shpesh vjen nga brenda dhe të qenit mirënjohës për të tashmen.

Vlerësimi kritik i suksesit: Historia sfidon nocionet tona konvencionale të suksesit. Vizioni i biznesmenit për suksesin përfshin kërkimin e pamëshirshëm të pasurisë, ndërsa peshkatari tashmë po jeton një jetë që e gjen të suksesshëm. Na shtyn të rivlerësojmë se çfarë do të thotë sukses për ne personalisht.

Cilësia mbi sasinë: Peshkatari i jep përparësi kapjes së peshkut të mjaftueshëm për të përmbushur nevojat e tij, jo një sasi të tepërt. Kjo pasqyron idenë se nuk ka të bëjë gjithmonë me grumbullimin e pasurisë ose zotërimeve të mëdha, por ajo që është me rëndesi është të pasurit e asaj që është e nevojshme dhe e vlefshme për ju.

Liria financiare: Këshillat e biznesmenit përqendrohen te suksesi financiar si një mjet për një qëllim. Kjo nënvizon rëndësinë e arritjes së lirisë financiare, por gjithashtu vë në dyshim nëse kërkimi i pasurisë duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe në kurriz të gëzimeve të tjera të jetës.

Udhëtimi kundër destinacionit: Peshkatari shijon çdo ditë udhëtimin e jetës, jo vetëm premtimin e një destinacioni të largët. Kjo na inkurajon të shijojmë momentin e tanishëm dhe të mos fiksohemi vetëm në qëllimet e së ardhmes.

Në përmbledhje, kjo histori na mëson se kërkimi i lumturisë dhe suksesit është subjektiv dhe jo gjithmonë kërkon një ndjekje të pamëshirshme për pasuri materiale. Mençuria qëndron në gjetjen e kënaqësisë, ekuilibrit dhe mirënjohjes në të tashmen dhe në njohjen se një jetë e thjeshtë e mbushur me dashuri, kohë të lirë dhe përmbushje mund të jetë forma e saj e suksesit.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos