Pesë mënyra për të menaxhuar portofolin tuaj të kriptove në vitin 2022

191

Viti 2021 gjeneroi një kthim të  tregut që investitorët e ëndërrojnë.

Klima e pasigurisë e shkaktuar nga pandemia dhe tendenca e përshpejtuar drejt hapësirës online ka çuar në prosperitetin e kompanive biofarmaceutike dhe aksioneve të kompanive si Zoom dhe Netflix, si dhe furnitorëve. Edhe shitja e aksioneve të teknologjisë ka krijuar mundësi për investitorët.

Tregjet u stërngarkuan  nga problemet, duke përfshirë krizat energjetike, ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit dhe ndërprerjet e logjistikës, plus një atmosferë e rritjes së inflacionit që hodhi bazat për zhvillimin e aseteve si kriptovalutat.

Solana ishte fituesi më i madh në vitin 2021 me një fitim prej mbi 9.649%, e ndjekur nga Ethereum, i cili u hodh me 265%. Vetë Bitcoin (BTC) pati një vit shumë të vështirë, por megjithatë arriti të “rritet” me mbi 65% në 2021.

Me kaq shumë pasiguri në vitin 2022, cila është mënyra më e mirë për të menaxhuar portofolin tuaj të kriptove?

1. Menaxhimi i riskut

Shumë ekspertë të kriptomonedhave thonë se ju duhet të shpenzoni vetëm rreth 5% të portofolit tuaj të kriptomonedhave. Siç e dimë, ato janë mjete të paqëndrueshme, çmimi i të cilave mund të rritet dhe të bjerë 10% ose më shumë në një ditë.

2. Kërkoni dobi / funksionalitet

Derisa Bitcoini ishte mbreti i aktiveve spekulative, themelet e tij ishin një mjet për të shkëmbyer monedha në të gjithë botën, por  nuk doli ashtu  për shkak të natyrës së ndryshueshme të tij ,  që do të thotë se nuk përshtatet si mënyrë pagese, por sigurisht që sjell mundësi për investitorët dhe tregtarët e përditshëm.

Nëse viti 2021 na ka treguar diçka, ajo është se fituesit e vërtetë të kriptove janë ata që kanë dobinë dhe aplikimin e vërtetë pas tyre në botën reale. Ethereum dhe Solana janë shembuj të kësaj.

Kur investoni në kriptomonedha, shikoni projektet ose protokollet e  tyre. Sa të dobishme mund të jenë? Sa projekte janë të pritura në rrjetet e tyre ose sa përdorues kanë? Kjo është një shenjë e sigurt e një fituesi të mundshëm. Kriptovalutat meme janë interesante, por a kanë vërtet funksionalitet të vërtetë? Përgjigja është jo.

3. Ndiqni investitorët e njohur

Në vitin 2021, ne pamë kripto-ndikues të popullarizuar në TikTok. Meqenëse shumica dërrmuese e tregtarëve të rinj nuk dinë të investojnë në kriptomonedha, ata ndjekin këshillat e ndikuesve në Instagram dhe TikTok.

Pjesa e pafat e kësaj historie është se këta ndikues nuk vijnë me rezultate të vërtetuara se sa të suksesshëm janë në tregti. Për këtë arsye fokusohuni  në kopjimin e tregtarëve të vërtetë. Ju mund ta bëni këtë përmes platformave të tregtimit social si NAGA dhe eToro.

NAGA është një kompani e tregtuar publike dhe të gjithë drejtuesit e tregut janë plotësisht transparentë për suksesin e tyre tregtar. Ju mund të shihni se si funksionojnë portofolet e tyre dhe çfarë  fitimi u sjellin njerëzve që i kopjojnë ato.

Kopjimi i portofolit të një kompanie të suksesshme ju lejon të riprodhoni automatikisht marrëveshjet e tyre, dhe më e mira nga të gjitha, nuk duhet të jeni ekspert tregtar për ta bërë këtë. Kjo u lejon drejtuesve të biznesit të bëjnë të gjitha kërkimet dhe strategjitë në emrin tuaj, ndërkohë që ju mbështeteni në mençurinë e tyre.

4. Diversifikimi

Diversifikimi është mënyra se si e prezantoni portofolin tuaj në sa më shumë lloje të ndryshme aktivesh, tregjesh, sektorësh dhe rajonesh, në mënyrë që nëse njëri dështon, të tjerët të kenë një shans për të pasur sukses. Marrë në kontekstin e kriptomonedhave, kjo do të thotë që ju nuk po blini vetëm Bitcoin, por po shpërndani kapitalin tuaj midis një numri kriptomonedhash të ndryshme.

Fitoni ekspozimin ndaj kriptomonedhave duke blerë, tregtuar dhe madje edhe aksione të ngjashme, të tilla si kriptomonedha dhe kriptoplatforma. Diversifikimi është ai që do t’i mundësojë portofolit tuaj të përballojë çdo stuhi.

5. Dividentët dhe të ardhurat pasive

Kriptomonedhat, ndryshe nga disa aksione, nuk paguajnë dividentë mujorë, por ju lejojnë t’i “aksiononi” ato në këmbim të kthimeve pasive. Në vitin 2022, rishikoni protokollet e ngjitjes, huadhënies  për t’i bërë tokenët joaktivë të funksionojnë në favorin tuaj.

Konkluzioni

Gjithçka që dimë është se mund të presim një 2022 të turbulluar. Megjithatë, kjo lloj klime krijon paqëndrueshmëri, e cila, kur përdoret siç duhet, sjell mundësi për investitorët dhe tregtarët.

Më shumë para po rrjedhin në arenën e kriptove se kurrë më parë, kështu që mund të presim një vit tjetër emocionues për këtë klasë aktivesh. Truku për të menaxhuar portofolin tuaj të kriptove është të mbani kapitalin tuaj për aq kohë sa të mundeni, duke maksimizuar fitimet dhe duke minimizuar rrezikun.

Ndiqni këshillat e mësipërme dhe kjo do t’ju japë një themel të fortë për vitin e ardhshëm.

Përgatiti dhe përshtati:

STUDENTET.MK

Comments are closed.